1 Decembrie, fără paradă militară, la Târgu Jiu. Luminițele se aprind la ora 18.00

0
165

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că, în urma unei dispoziții a Guvernului și Ministerului Apărării Naționale, în municipiile reședință de județ nu vor avea loc parade militare cu ocazia Zilei Naționale, 1 Decembrie. Autoritățile au pregătit, totuși, acțiuni pentru a marca Ziua Națională.

”1 Decembrie, Ziua Națională a României, este marcată la Târgu Jiu printr-o serie de evenimente speciale pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră. De la ora 10:00 așteptăm, în centrul municipiului, copiii care doresc să pună în bradul de Crăciun al orașului un globuleț care să-i reprezinte. De la ora 12:00, începe parada ce conține, la rândul ei, o serie de surprize pentru spectatori. La ora 14:00, așa cum am anunțat deja, inaugurăm parcul de lângă Coloana Infinitului, amenajat pe terenul primit de municipiul Târgu Jiu de la doamna Maria Banu Ertegun prin intermediul Fundației Infinitul. Din partea acestei fundații, care a făcut posibilă donația, va fi prezentă la eveniment familia Irinel și Valeriu Stoica, oameni pasionați de Brâncuși, cărora le mulțumim pentru implicare. La ora 18:00, iluminatul festiv de sărbători va fi pornit de Mihai Alexandru Bratu, cel mai bun participant din toate timpurile al României la Olimpiada Internațională de Lingvistică, seara urmând să se încheie cu un concert de muzică populară susținut de soliștii Ileana Lăceanu, Roberta Crintea, Georgiana Bîrsac, Alexandra Bleaje, Delia Barbu, Claudia Torop, Robert Târnăveanu și Laura Olteanu, alături de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului. Vă așteptăm cu drag!’‘, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Acțiunile de 1 Decembrie vor fi concentrate în zona centrală a municipiului, acolo unde, în prima parte a evenimentelor, vor participa și structuri ale Armatei Române.

În privința bradului de Crăciun amenajat în Piața Prefecturii, autoritățile au luat hotărârea să nu-l mai folosească pe cel artificial, iluminat de mii de beculețe, pentru că ar consuma prea mult curent. „Am făcut în așa fel încât să avem un iluminat public festiv pentru sărbătorile de iarnă, mai ales pe bază de led-uri pentru că sunt cu economie substanțială. Luăm în calcul orice variantă care ar presupune o economie la bugetul local și un consum minim de energie pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Am decis să optăm pentru un brad natural, pentru că așa vom consuma și mai puțină energie electrică”, a explicat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here