Un MiG-21 și un elicopter al armatei s-au prăbușit în Dobrogea. Pilotul și șapte militari și-au pierdut viața

0
212

Două accidente aviatice, soldate cu 8 morți, au avut loc aseară, unul după celalalt, în apropierea bazei Mihail Kogălniceanu din Constanța. Întâi, un MIG 21 Lancer al Armatei Române a dispărut de pe radar între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Avionul de luptă decolase de la baza militară Mihail Kogălniceanu și era în misiune de patrulare. În căutarea lui a fost trimis un elicopter al Armatei, IAR 330 Puma. S-a prăbușit și el, și din păcate. Toți cei 7 militari de la bord au murit. La aproximativ trei ore distanță, Ministerul Apărării a anunțat și că pilotul avionului MIG a fost găsit fără viață. Reușise să se catapulteze din carlingă. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

La 40 de minute după ce a dispărut de pe radar, Ministerul Apărării a comunicat și al doilea incident aviatic. Elicopeterul IAR 303 – PUMA, trimis în misiune de căutare – salvare, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut și el de pe radar. Pilotul raportase condiți de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Experții spun că sunt șanse mari că elicopterul să fi căzut din cauza condițiilor meteo

La bord era un echipaj format din șapte militari. Doi dintre ei erau salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. E greu de spus însă în acest moment de ce s-a prăbușit avionului MIG. Cei opt militari români care au murit joi aveau între 27 și 53 de ani. Au lăsat în urmă nouă copii, orfani acum de tată.

Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here