A început a doua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Bombardamentele rusești continuă în orașele ucrainene

0
290

A început a doua rundă de negocieri între o delegație din Ucraina, din care face parte și ministrul Apărării, și o delegație din Federația Rusă. Negocierile au loc, din nou, în Belarus.

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe. Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

Macron a vorbit cu Putin: „Nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin care să ne poată liniști”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat din nou joi telefonic cu omologul său rus Vladimir Putin şi l-a sunat apoi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP. Macron i-a spus lui Putin că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina, că se înșela cu privire la guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, potrivit The Guardian.

Convorbirea cu preşedintele rus, care a durat o oră şi 30 de minute, potrivit preşedinţiei franceze, este a treia dintre cei doi lideri de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie. Putin și-a reiterat hotărârea de a obține neutralizarea și dezarmarea Ucrainei, fie pe cale diplomatică, fie pe calea armelor, a declarat un oficial francez pentru Reuters.

„Nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin care să ne poată liniști”, a spus consilierul prezidențial francez, adăugând că Putin a insistat că urmărește „denazificarea Ucrainei”.

„Te minți singur”, i-a spus Macron lui Putin, potrivit oficialului. „Va costa scump țara voastră, țara voastră va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, iar mai fi spus președintele francez.

Digi 24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here