A început cea de-a 4-a ediţie a campaniei „România reciclează şi în judeţul Gorj”

0
147

Este cea mai amplă astfel de acţiune desfăşurată până acum în ţară. Oamenii pot renunţa astfel la electrocasnicele vechi, într-o campanie care se va desfăşura pe parcursul a două luni, în 62 de localităţi din judeţ.

Acțiunea de colectare electrocasnicelor vechi va demara, astăzi, în județul Gorj și se va derula pe o perioadă de două luni de zile. Prin numărul mare de localități care și-au exprimat dorința să participe activ, campania din județul Gorj devine cea mai amplă acțiune de acest gen organizată în țară până în prezent.

Luis Popa, directorul Serviciului județean de gestionare a deșeurilor și a activităților de salubrizare Gorj: Faţă de anii trecuți, în anul acesta participă 62 de unități administrativ-teritoriale, devenind astfel una dintre cele importante campanii care se desfășoară în acest județ, și ne putem mândri cu faptul că suntem singurul județ din România care a reușit să mobilizeze atâtea administraţii publice locale, care să ia parte la această campanie. Cei care vor dori să renunțe la electrocasnice vor avea posibilitatea să facă acest lucru cu ajutorul acestei campanii şi să scoată deșeurile în ziua de colectare la poartă, dar, în același timp, vor trebui să se înscrie la numerele puse la dispoziţie de către noi. Trebuie subliniat faptul că cei care vor scoate la poartă aceste deșeuri vechi, electrocasnice sau DE-uri, cum mai sunt cunoscute, vor primi tichete valorice, care se vor calcula în funcție de obiectul la care se va renunța, iar aceste tichete valorice vor putea fi folosite în diverse magazine.

În campania din 2020 au fost reciclate 110 tone de electrocasnice vechi, iar anul acesta autoritățile își propun colectarea a minimum 200 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here