A intrat în vigoare lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Destinații de vacanță preferate de români, pe lista roșie

0
174
A young woman traveler wearing protective mask getting in airplane and ready to take off, travel under Covid-19 pandemic, safety travels, social distancing protocol, New normal travel concept

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic, în care au crescut infectările cu COVID-19, a intrat în vigoare duminică, 8 august, de la miezul nopţii, după ce a fost aprobată, joi, de Comitetul Naţiomal pentru Situaţii de Urgenţă.

Multe dintre destinaţiile preferate de români au intrat pe lista roşie, printre care, Spania, Franţa, Tunisia, Portugalia, Malta, Grecia sau Maldive.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Israel, Statele Unite ale Americii, Turcia, Rusia, Emiratele Arabe, Danemarca, Maroc şi Belgia se regăsesc între statele de pe lista galbenă.

Pe lista verde sunt ţări ca Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Italia, Austria, Suedia şi Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here