A şasea zi de război în Ucraina. Rachetele au lovit Harkov. Kuleba: „Putin comite crime de război din furie, ucide civili nevinovați”

0
199

Este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. A fost din nou o noapte cu bombardamente intense asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, iar la Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor. Alarmele anti-aeriene au sunat și în patru regiuni din vestul țării, una dintre ele aproape de granița cu Polonia. Într-un nou mesaj, președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia de crime de război. El a cerut Uniunii Europene să aprobe aderarea imediată a țării sale.

Președintele Ucrainei spune că atacurile asupra orașului Harkov din estul Ucrainei echivalează cu terorism de stat comis de Rusia.  Adresându-se Parlamentului European într-un mesaj video, Volodimir Zelenski numește atacul Rusiei asupra Harkovului o crimă de război. „Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus economic. Trebuie să arătăm că omenirea este capabilă să se protejeze”, spune el.

Peste 20 de persoane au fost rănite într-o explozie în al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, a anunțat Serviciul de Urgență al Ucrainei într-un videoclip postat marți pe contul său oficial de Facebook.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, cere mai multe sancțiuni internaționale împotriva Rusiei, după atacul „barbar” asupra orașului Harkov, relatează The Guardian.

„Rachete barbare rusești atacă Piața Libertății din centrul și cartierele rezidențiale din Harkov. Putin nu poate distruge Ucraina. El comite crime de război din furie, ucide civili nevinovați”, a scris Kuleba pe Twitter. „Lumea poate și trebuie să facă mai mult. Creșteți presiunea, izolați Rusia complet”, a scris el.

„În urma bombardamentelor de artilerie, o clădire a administrației de stat și o clădire adiacentă au fost avariate. Oamenii sunt prinși sub dărâmături. Șeful operațiunilor de salvare spune că peste 20 de persoane au fost rănite”, a transmis un membru al serviciului în videoclip.

„La fața locului lucrează opt echipe de salvare de urgență, cu 80 de angajați și voluntari care îndepărtează resturile, le trag pentru a găsi răniții și morții. Operațiunea continuă”, a spus el, potrivit CNN.

Potrivit unor noi imagini surprinse de satelit, coloana formată din câteva sute de vehicule militare ruseşti care avansează în direcţia Kiev se întinde, de fapt, pe o lungime de 64 de kilometri.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here