ACȚIUNI ÎN TRAFIC PENTRU VITEZĂ ȘI DEPISTAREA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

0
204
„În perioada 12-14 martie , polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni punctuale pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legal admisă și de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, la nivel județean.
Având în vedere dinamica accidentelor și gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, polițiștii rutieri din tot județul au desfășurat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru depistarea/sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care depășesc limita legală de viteză.
Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecinţelor accidentelor rutiere.
Totodată, polițiștii rutieri au verificat respectarea normelor legale de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic,
Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru înregistrarea vitezei , respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
În cadrul acțiunilor au fost aplicate 664 de sancțiuni contravenționale, din care 251 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 6 pentru depășire interzisă, în valoare totală de 95.400 de lei.
În cadrul acțiunilor au fost reținute 102 permise de conducere, din care  81 pentru depășirea limitei legale de viteză, 6 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru consum de alcool și 6 pentru alte abateri rutiere.
De asemenea, cu ocazia acțiunilor au fost constatate 9 infracțiuni.
Acţiunile vor fi continuate în funcţie de evoluţia situaţiei operative.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here