Aeronava C-27 J Spartan, misiuni în Macedonia într-o zonă puternic afectată de incendii de vegetaţie

0
363

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că aeronava C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române, a efectuat, sâmbătă, două misiuni de sprijin şi a acţionat cu 10.000 de litri de apă, la 100 de kilometri est de capitala Macedoniei de Nord, Skopje, o zonă puternic afectată de incendii de vegetaţie, cu pericol de extindere.

La această misiune participă din cadrul MApN 15 militari – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar şi un ofiţer din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgente (ERCC) si autorităţile de protectie civilă din Republica Macedonia de Nord.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, sâmbătă, trimiterea de forţe în Macedonia de Nord pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Astfel, două aeronave cu 15 militari au decolat din Baza 90 Transport Aerian, iar aeronava Spartan va acţiona „până la 5 zile”. Aeronava C130 Hercules va asigura transportul materialelor.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, a acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră – unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here