Al treilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei se extinde – Cinci persoane sunt date dispărute

0
459

Salvatorii erau sâmbătă în căutarea a cinci persoane date dispărute după trecerea Dixie Fire, incendiul devastator care a cuprins vestul american şi care continuă să se extindă, potrivit AFP. Al treilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei a devastat săptămâna aceasta magazinele şi casele micului oraş Greenville, precum şi din Canyondam.

Flăcările au distrus deja 180.000 de hectare în patru comitate de la mijlocul lui iulie şi, potrivit site-ului pompierilor, nu a putut fi stopat decât pe 21% din suprafaţa sa.

Biroul şerifului comitatului Plumas a primit semnalmentele a cinci persoane considerate dispărute la Greenville şi căutările sunt în desfăşurare. Alte cinci persoane date dispărute au fost găsite. În ciuda ordinelor autorităţilor de evacuare, unii locuitori s-au luptat cu focul, îngrijoraţi pentru bunurile lor.

Seceta prelungită, despre care oamenii de ştiinţă spun că este legată de schimbările climatice, a făcut vestul Statelor Unite vulnerabil la aceste focuri distrugătoare. Potrivit unei anchete preliminare, prăbuşirea unui copac pe unul dintre miile de clabluri electrice care traversează peisajul american este la originea incendiului.

Această linie electrică este cea de la Pacific Gas & Company (PG&E), un operator privat, deja vinovat de provocarea Camp Fire, un incendiu care aproape a ras oraşul Paradise de pe hartă şi a ucis 86 de persoane în 2018, la doar câţiva kilometri distanţă.

Numărul de hectare care a ars în California a crescut cu 250% la sfârşitul lunii iulie faţă de 2020, care a fost deja cel mai critic an în materie de incendii din istoria recentă a statului.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here