Amenzi de 27.000 de lei aplicate pentru nerespectarea restricțiilor din pandemia de COVID

0
98

Poliţiştii gorjeni sunt în continuare la datorie pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus, iar în perioada 05-07 noiembrie a.c., au acționat împreună cu reprezentanți ai altor structuri M.A.I.,  în vederea limitării răspândirii COVID-19. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 215 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei.

Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de urmărirea respectării de către persoane/operatorii economici a prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții, precum și pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu 25 octombrie, activitățile polițiștilor integrează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here