Atenționare de călătorie în Grecia

0
119

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile locale menţin avertizările privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie (gradul 5) pentru întreg teritoriul ţării, pe fondul codului roşu de caniculă (25-27 iulie 2023).
Autorităţile române recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale. De asemenea, trebuie să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

Pe teritoriul Greciei au loc mai multe incendii de vegetaţie

MAE precizează că, având în vedere că din cauza condiţiilor meteo extreme, pe teritoriul elen au loc mai multe incendii de vegetaţie (în Insulele Rodos, Corfu, Evia, Peninsula Peloponez-Corint), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în această perioadă în Republica Elenă să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.

”Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică”, se arată în comunicat.

Afectată de una dintre cele mai persistente canicule din ultimele decenii, cu temperaturi care au atins duminică pe alocuri peste 46 de grade Celsius, Grecia se luptă cu incendiile de vegetaţie încă de săptămâna trecută. Incendiul violent izbucnit în insula turistică Rodos, în sud-estul Mării Egee, a dus sâmbătă, 22 iulie, la evacuarea a 30.000 de turişti, ”cea mai mare operaţiune  realizată vreodată în Grecia”, potrivit autorităţilor elene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here