BATJOCURĂ ADRESATĂ EROULUI NEAMULUI ROMÂNESC – TUDOR VLADIMIRESCU

0
305

În loc de …. SLAVĂ EROILOR NEAMULUI…

BATJOCURĂ ADRESATĂ EROULUI NEAMULUI ROMÂNESC – TUDOR VLADIMIRESCU

  • oficialităţile judeţene, indolente şi batjocoritoare în ceea ce priveşte sărbătorirea bicentenarului Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu – la Padeş ;
  • după 53 de ani (1968 )-„Imn în cîmpia soarelui” nu se mai sărbătoreşte;
  • pentru prima dată, oficialităţile comunei Padeş îl ignoră total pe eroul neamului, Tudor Vladimirescu, dovedind necunoaştere de carte;
  • „un VENETIC” pe nume Giorgi Gabriel la conducerea primăriei Padeş, „înfipt” de PSD Gorj, respectiv de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu (un fost infractor) şi deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj în tandem cu „infractorul” primar, Mihai Troacă.

De 53 de ani (din anul 1968), în prima duminică din iunie, pe „Câmpia Soarelui” de la Padeş toată suflarea din comuna Padeş, dar şi din comunele şi oraşele învecinate, veneau să-l omagieze pe marele erou al neamului românesc, Tudor Vladimirescu, sub egida „Imn în Câmpia Soarelui”.

De această dată, stupoare….! nimic nu se mai organizează. Îmi veţi spune că … datorită stării de pandemie prin care trece România… nimic mai FALS! Acum,chiar puteau să-l omagieze pe Tudor Vladimirescu la sărbătorirea bicentenarului Revoluţiei. Dar … indolenţa, bătaia de joc şi batjocura fostului infractor, preşedinte al C.J. Gorj, Cosmin Popescu, a vicepreşedintelui C.J. care răspunde cu probleme de cultură, profesor de istorie (culmea!), Gheorghe Nichifor dar şi a oficialităţilor de la Padeş,în frunte cu primarul „infractor” Mihai Troacă, au făcut ca sărbătoarea „Imn în Câmpia Soarelui” să nu mai aibă loc.

Cum aţi putut face aşa ceva mai netrebnicilor, tocmai acum la sărbătorirea bicentenarului Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu?

Să vă fie ruşine !! Dar de unde atâta ruşine la aceşti indivizi?!

Pe 22 ianuarie ac cu ocazia sărbătoririi lansării „Proclamaţiei de la Padeş”, oficialităţile judeţene au avut prezenţă – ZERO ! (cu excepţia Prefectului de Gorj care a fost prezent şi a depus o coroană).

Lipsă totală de implicare, fostul infractor Cosmin Popescu, preşedintele C.J. Gorj, lipsă Gheorghe Nichifor, vicepreşedinte C.J. Gorj! Ruşine să vă fie !

Atunci,lipsa acestora a fost suplinită cu succes de marele patriot gojean, preşedintele fundaţiei „Tudor Vladimirescu” (al cărei fondator este) profesor universitar doctor Dan Ilie Morega. Cu această ocazie au fost oferite diplome şi medalii în memoria marelui pandur Tudor Vladimirescu.

Încă din anul 2016 şi apoi permanent,de câte ori a avut ocazia, în presă şi televiziune, preşedintele fundaţiei „Tudor Vladimirescu”  profesor universitar doctor Dan Ilie Morega, a atras atenţia lui Cosmin Popescu,preşedintele C.J. Gorj, că atât monumentul de la Padeş dar şi drumul judeţean, Apa Neagră-Padeş-Valea Mare, numit şi „Drumul lui Tudor” se află într-o stare jalnică de degradare.

În anul 2020, cu ocazia alegerilor locale, Cosmin Popescu a fost susţinut la Preşedenţia C.J. Gorj de către profesor universitar doctor Dan Ilie Morega cu rugămintea să fie alocate fonduri pentru cele două obiective repectiv : renovarea monumentului de la Padeş şi reabilitarea drumului judeţean Apa Neagră-Padeş-Valea Mare, chiar până la izvoarele Cernei, un drum turistic nemaipomenit de frumos.

De asemenea, l-a rugat,dacă este posibil, să aloce fonduri şi pentru construcţia unui cămin cultural în satul Padeş, care să poarte numele marelui erou naţional Tudor Vladimirescu.

De fiecare dată, şi la fiecare intervenţie a lui Dan Morega, preşedintele C.J. Gorj, Cosmin Popescu (fost infractor) promitea şi iarăşi promitea, dovedindu-se ulterior că este un mare mincinos.

Profesor universitar doctor Dan Ilie Morega,regretă foarte mult, şi şi+a cerut scuze publice pădeşenilor pentru că l-a susţinut pe Cosmin Popescu în a accede la Consiliul Judeţean.

Trebuie amintit faptul că monumentul de la Padeş nu a mai fost reparat din anul 1997, când lucrarea a fost făcută de către Dan Ilie Morega (pe atunci Prefect de Gorj) din fonduri personale.

Atunci a fost reparat monumentul, totodată făcându-se şi un gard împrejmuitor în jurul monumentului pentru că până atunci păşteau animalele cetăţenilor din Padeş.

Atunci,s-a ţinut cont de toate elementeleistorice ce aparţineau acestui monument,inclusiv păstrarea „meterezelor” aşa cum au fost ele,originale. Astăzi, de 06 iunie 2021, când ar fi trebuit să se sărbătorească „Imn în Câmpia Soarelui” şi să îl omagiem pe marele pandur Tudor Vladimirescu, cu ocazia bicentenaralui Revoluţiei de la 1821, monumentul de la Padeş se află în aceeaşi stare deplorabilă, iar aleea ce duce către monumentul lui Tudor a fost „rasă” de pe faţa pământului,semn al începerii unor lucrări,aşa cum arată şi panoul de informare în legătură cu aceasta.

Începerea lucrărilor, de renovare, a fost făcută haotic, prin „raderea” aleii şi gardului viu,vechi de peste 50 de ani ce ducea spre monument. Aici s-a intervenit grosolan, cu utilaje de mare tonaj,umblându-se la infrastructură, săpându-se peste 50-80 cm în adâncime, apoi umplându-se cu piatră spartă, bolovani derâu,pietriş, etc. ca şi când pe această alee ar urma să treacă tancurile armatei române.

Gurile rele spun că, aici, în alee dar şi în jurul monumentului trebuie să intre cât mai multă piatră şi agregate provenite,probabil,de la firma S.C. FORMEXIM TRANZIT S.R.L., condusă de un anume R.O., un fin al lui Mihai Troacă, de fapt… este vorba de fosta firmă a primarului Mihai Troacă,dar având în vedere dosarul „greu” de evaziune al lui Troacă, averea a fost pusă la adăpost prin modelul de la naşul pentru finul. I tot gurile rele spun că permanent, la aceste lucrări de renovare de la monument au fost văzute utilajele firmei mai sus menţionate. Oare de ce?

Cu ocazia renovării terenului în jurul  monumentului  şi a excavaţiilor care au avut loc, nu se mai regăsesc acum vechile metereze din jurul monumentului, ce datau din timpul Revoluţiei de la 1821. Are vor apărea altele noi, din piatră, adusă de la staţia de sortare a fostei firme a lui Troacă? (dar despre pietriş,nisip şi balast cărate cu ocazia alegerilor locale, în numerele viitoare,cu documentele de rigoare – nu cumva apare o nouă evaziune fiscală?)

Despre renovarea „Monumentului lui Tudor Vladimirescu” ne oprim aici dar vom urmări cu interes cum în pământ vor intra multe miliarde, iar istoria va fi mutilată de aceşti dezinteresaţi, precum primarul „infracto” Mihai Troacă, interesat doar de buzunarul propriu. Acest individ, pe care preşedintele fundaţiei „tudor Vladimirescu” profesor universitar doctor Dan Ilie Morega, l-a susţinut la conducerea primăriei Padeş, şi acum regretă şi-şi cerescuze scuze în faţa locuitorilor comunei Padeş,că nu trebuia să susţină un asemenea individ care se laudă că împreună cu alt fost infractor, Cosmin Popescu, au adus sumele necesare reabilitării drumului Apa Neagră-Padeş-Valea Mare (Drumul lui Tudor), nimic mai FALS. S-au demarat, întra-adevăr, lucrările la acest drum dar, ATENŢIE!, doar de asfaltare. S-a turnat covor asfaltic fără alte lucrări pe o porţiune de 3,4 km, stratul I până în zona satul Padeş punctul Pod-Valea Moregilor, iar ladata documentării se turna cel de-al doilea strat (de uzură) pe aproximativ 1 km. Probabil, se va merge cu al doilea strat până în dreprul monumentrului sau maxim până unde este turnat primul strat. Şi…cam atât cu reabilitarea mult visată de pădeşeni. Deci minciună şi iar minciună.

 

UN VENETIC” pe nume Giorgi Gabriel conduce Primăria Padeş

Amintesc cu greaţă (este nevoie de lămâie) de acest individ, indignat de cele auzite recent la postul de radio Accent în data de 25 mai 2021, unde „veneticul” a intervenit brutal peste profesorul universitar doctor Dan Ilie Morega, apostrofându-l că spune neadevăruri. Cine este de fapt acest „venetic” Giorgi Gabriel? Este un individ rămas fără servicu, schimbat de la conducerea Minprest Serv S.A Rovinari (unii îi spun unitatea de la capul podului) şi „înfipt” în postul de Administrator Public al Primăriei Padeş de către preşedintele C.J. Gorj – fostul infractor Cosmin Popescu şi de Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, în tandem cu „infractorul” primar Mihai Troacă. Acest individ „venetic” pe plaiurile de la Padeş „suge” câteva zeci de milioane lei vechi din taxele şi impozitele cetăţenilor de la Padeş, fără a avea ceva în comun cu vatra de istorie milenară de la Padeş.Oare în toată comuna Padeş nu s-a găsit un localnic pregătit pentru acest post? Individul”venetic”, de fapt un mare hapciucaliptic, a fost adus aici cu aprobarea „infractorului” Troacă Mihai pentru a-l susţine în viitoarele măgăreli şi ciurdeli.Insul nu are nimic de-a face cu Padeşul, pentru că este venit doar pentru „a sta” câteva ore pe la Primăria Padeş, şi apoi, tulind-o iepureşte la marginea municipiului Târgu-Jiu, acolo unde locuieşte. Că să ştie acest individ despre realizările unor oameni de bine de la Padeş.

„Veneticul” a sărit la postul de radio mai sus menţionat ca o trompetă pentru a-şi apăra şefii de partid care l-au cocoţat în postul de la Padeş prin concurs (probabil de imprejurări) dar şi pe „infractorul” primai Mihai Troacă. Nu pot să spun decât că a intervenit la postul de radio respectiv exact ca un „sclavete”,”circar”, hapciucaliptic fără a lua în calcul realizările unui adevărat patriot, care a făcut foarte multe pentru gorjeni, şi în special pentru pădeşeni. Ai auzit, mai hapciucalipticule,”venetic”, aterizat la Padeş de realizările profesorului universitar doctor Dan Ilie Morega? Păi, mai hapciucalipticule, pe vremea când pe tine te trăgea vaca în porumb şi aveai caşul la gură, domnul Dan Morega era Preşedintele Cooperaţiei de Consum pe judeţul Gorj, acesta făcând foarte multe pentru locuitorii comunei Padeş, de la magazine noi în fiecare sat, magazine cu etaj la Padeş şi Călugăreni, brutării, secţii de croitorie, tricotaje, răcoritoare şi multe, multe altele. Ţi le-aş spune pe toate dar nu poţi să le reţii pentru că ai hardul mic. Tu, mai hapciucalipticule, nu le vei putea face nici în 10 vieţi.De asemenea, este singurul gorjean sau român care a scos bani din buzunarul propriu şi a refăcut monumentul de la Padeş şi împrejmuirea acestuia, dând dovadă că este un adevărat erou, un erou pentru Padeş, un erou pentru Gorj. Îţi recomand, măi „veneticule”  să citeşti recenta carte a profesorului universitar doctor Dan Ilie Morega – „Românism şi patriotism – viaţa mea „şi-ţi vei da seama de profilul personalităţii care o semnează, dar … mai trebuie să şi citeşti, măi hapciucalipticule! Tu nu ai venit la Padeş să-i ajuţi pe pădeşeni, ci ai venit să „mănânci” o franzelă albă din taxele şi impozitele locale plătite de cătăţeni. Aşa că … părerea mea este că ar trebui să o cam tuleşti de la Padeş pentru că nu ai loc într-e oamenii harnici şi patrioţi din această comună.

Închei spunând că nu aş fi crezut niciodată că voi trăi asemenea momente, în special, acum la sărbătorirea bicentenarului Revoluţiei Române conduse de marele pandur Tudor Vladimirescu.

De mic, copil fiind, în prima duminică din iunie, când se sărbătorea „Imn în Câmpia Soarelui”,părinţii m-au purtat de mână, ca elev(pionier) am rostit pe monument primele versuri închinate marelui pandur Tudor Vladimirescu, ca mai apoi, la varsta majoratului având ocazia unică să interpretez chiar rol de căpitan de panduri. Vă las pe dumneavoastră, dragi pădeşeni, să discerneţi cine sunt eroii comunei Padeş şi cine sunt cei care „sug sângele poporului”

Ovidiu Argintaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here