Bombardamente în Harkov, în Kiev și în Sumî. Volodimir Zelenski a extins legea marțială pentru încă 30 de zile

0
231

Este a 20-a zi de război în Ucraina, unde bombardamentele rusești au continuat toată noaptea. Au fost explozii în Harkov, în Kiev și în Sumî. În capitala Kiev, Serviciile de Urgențe spun că au primit apeluri din trei cartiere diferite. În Harkov – al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, un incendiu a izbucnit în zona pieței centrale a orașului, după bombardamente puternice. Marți dimineață, consiliul local din Mariupol a anunțat că 2.537 de oameni au murit în oraș. Noi imagini din satelit arată pagubele produse de bombardamente în orașul unde  se desfășoară cea mai gravă criză umanitară de până acum din războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a transmis parlamentului un proiect de lege care vizează prelungirea legii marțiale cu încă 30 de zile începând cu 24 martie. Legea marțială se pune în aplicare atunci când o țară se află în tulburări sociale majore, într-o perioadă de criză profundă sau în stare de război.

Cel puţin două persoane au murit la Kiev în urma bombardării unui imobil rezidenţial, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene. Pe Facebook, serviciile de urgenţă ucrainene au precizat că un atac a vizat o clădire de 15 etaje în cartierul Sviatoşin, în vestul Kievului, declanşând un incendiu important.

„Două trupuri neînsufleţite au fost găsite la faţa locului”, au afirmat serviciile de urgenţă, adăugând că au putut salva 27 de persoane. La începutul dimineţii, mai multe persoane aruncau pe ferestre resturi de moloz şi de obiecte din apartamente distruse.

O altă clădire din Osokorky, un cartier aflat lângă centrul capitalei ucrainene, a fost bombardată în jurul orei 6.00. Clădirea cu două etaje a fost cuprinsă de flăcări, însă focul a fost stins rapid.

La scurt timp după acest atac, un bloc cu 10 etaje a fost lovit în Podil, la nord de capitala ucraineană. Primele cinci etaje au fost cuprinse de flăcări, iar mai multe echipaje de pompieri se află acum la fața locului pentru a stinge incendiul. O persoană a fost transportată la spital, au anunțat serviciile de urgență.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here