Boris Johnson și-a dat demisia. „Sunt trist că renunț la cel mai bun job din lume”

0
167

Boris Johnson și-a anunțat, joi, demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, ceea ce atrage automat și pierderea fotoliului de prim-ministru. El a spus însă că rămâne în funcția de premier până la alegerea unui nou șef al partidului. O serie de lideri conservatori exclud varianta ca el să rămână premier, spunând că demisia lui Boris Johnson din fruntea guvernului ar trebui să devină operațională astăzi, iar cabinetul să fie condus de alt prim-ministru interimar.

Boris Johnson a mai precizat că, săptămâna viitoare va fi anunțat calendarul pentru alegerea viitorului lider al partidului și că intenționează să rămână în funcția de prim-ministru până la acel moment.

„Vreau să vă spun că sunt trist că renunț la cel mai bun bun job din lume”, a declarat Boris Johnson în fața jurnaliștilor.

Mai mulți lideri conservatori sunt de părere că demisia lui Boris Johnson din fruntea guvernului ar trebui să intre în vigoare imediat, nu la toamnă, după alegerea unui nou lider al partidului, scrie The Guardian.

Cursa pentru șefia Partidului Conservator va avea loc în această vară, astfel încât un nou prim-ministru să poată fi numit până la conferința conservatorilor din luna octombrie, mai scrie BBC, care anunță că astăzi este așteptată o declarație din partea lui Boris Johnson.

Încă doi miniştri din cabinetul său demisionaseră joi dimineață, după o serie de plecări care au însumat aproape 50 dintre membrii aparatului guvernamental.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here