În categoria investițiilor de anvergură din orașul Turceni se numără proiectul „Reabilitare, modernizare infrastructură și dotarea Casei de Cultură a orașului Turceni”, proiect, în valoare de circa 5,7 milioane lei noi, care la începutul verii a ajuns la finalitate cu succes.
„Cultura reprezintă stratul de bază al orașului Turceni, deoarece fără perpetuarea acesteia nu am putea să ne îndreptăm cu pași siguri către un oraș mai bun, care prin intermediul instituțiilor reprezentative să ofere condiții propice pentru dezvoltarea intercomunitară continuă. Bazându-se pe acest principiu, am depus tot efortul pentru a moderniza centrul nostru cultural, Casa de Cultură a orașului Turceni” a declarat primarul Cristina Cilibiu.
Per ansamblu, au fost executate următoarele tipuri de lucrări de investiții: au fost reabilitate finisaje interioare și exterioare, tâmplăria din lemn a fost înlocuită cu tâmplărie din PVC performantă din punct de vedere energetic atât la interior cât și la exterior, pereții exteriori și podul au fost termoizolați cu polistiren expandat de 8 cm, instalațiile electrice, sanitare și termice au fost înlocuite în totalitate. La exterior s-a înlocuit învelitoarea din țiglă ceramică cu tablă tip țiglă de culoare roșie, cât și toate elementele de sarpantă, jgheaburile și burlanele. De asemenea, s-a realizat o instalație de paratrăsnet, un sistem propriu de încălzire cu centrală termică proprie pe gaze și s-a montat un sistem de climatizare format din 17 ventiloconvectoare. Instalația de canalizare interioară și exterioară a fost schimbată cu alta nouă.
În ceea ce privește capitolul dotări, sala de spectacole beneficiază de scaune relaxante, o cortină nouă acționată mecanic, un sistem de lumini și sonorizare performant, sistem de supraveghere video, diverse instrumente muzicale și echipamente IT. Electricitatea a fost pusă la punct prin montarea a noi corpuri de iluminat cu performanță energetică ridicată (tip LED) și panouri solare pentru apă caldă. În plus,s-au achiziționat echipamente informatice și audio necesare și s-au montat instalații performante pentru prevenirea și stingerea incendiilor (uși rezistente la foc, instalații de desfumare, centrală de detecție și semnalizare cu senzori de fum, senzori de temperatură, butoane de panică, sirene de alarmare, hidranți și lămpi EXIT). Mai mult decât atât, clădirea a beneficiat de racorduri noi la următoarele rețele de utilități: la rețeaua de energie electrică a S.C. Distribuție Oltenia S.A., la rețeaua de alimentare cu apă a orașului Turceni, și la rețeaua de canalizare a orașului Turceni.
În ceea ce privește spațiul perimetral al Casei de Cultură , s-au efectuat lucrări de amenajare a trotuarelor pietonale și a spațiului verde prin plantarea diverselor specii de arbori (platani, tuia, boxus globus) și diferite plante perene în jardiniere. Mobilierul urban nu lipsește nici el din peisaj, deoarece s-au amplasat băncuțe cu șezut din lemn, coșuri de gunoi și rastele de bicicletă pentru a aduce un plus de noutate și frumusețe în zona de centru a localității.
Așadar, Casa de Cultură este pregătită să-și găzduiască din nou participații la diferitele cursuri și activități pe care le manifestau, cât și renumitul ansamblu „Ansamblul Brâulețul” care, la fiecare spectacol sau festival (local, județean, național), a contribuit pozitiv la imaginea localității.