Ce amenzi pot lua cei care cumpără alcool şi tutun cu voucherele sociale

0
36

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat care sunt sancțiunile în cazul celor 10.000 de carduri sociale blocate. Beneficiarii lor au încercat să le vândă, sau să-și cumpere țigări sau alcool cu ele, contrar legii. Marcel Boloş, a precizat că aceste carduri vor rămâne blocate până la următoarea tranşă de bani pe care statul o va livra.

Potrivit oficialului, românii care beneficiază de ele şi nu le folosesc corect pot fi amendaţi cu până la 6.500 de lei, iar sancţiunile pot creşte, dacă fenomenul se generalizează. De asemenea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat că le vor fi retrase cardurile sociale celor care încalcă legea, dacă lucrurile vor lua amploare.

„Nu se poate generaliza folosirea cardurilor doar pentru produse de tutun şi alcool. Ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a declarat Marcel Boloş la Digi24.  Potrivit ministrului, cei care nu folosesc corect aceste carduri riscă amenzi de până la 6.500 de lei, iar sancţiunile ar putea creşte.

Peste 10.000 de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale au fost blocate, după ce beneficiarii au vrut să cumpere cu ele tutun şi alcool, sau au încercat să le vândă chiar şi cu 100 de lei. Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here