China va trimite trupe în Rusia, pentru a participa la exerciții comune, alături de Belarus și India

0
31

Potrivit ministerului chinez al Apărării, militarii săi vor călători în Rusia pentru a participa la exercițiile comune “Vostok-2022” care includ și alte țări, precum India, Belarus, Mongolia și Tadjikistan. Participarea Chinei “nu are legătură cu situația internațională și regională actuală”, a transmis ministerul într-un comunicat. Luna trecută, Moscova anunța că exercițiile vor avea loc între 30 august – 5 septembrie.

Autoritățile chineze au precizat că exercițiile fac parte dintr-un acord bilateral de cooperare anual în curs de desfășurare. Reuters amintește că în ultimii ani au avut loc exerciții comune similare conduse de Rusia, care au implicat și China.

China și Rusia au anunțat un parteneriat „fără limite”

“Scopul este aprofundarea cooperării practice și prietenoase cu armatele țărilor participante, creșterea nivelului de colaborare strategică între părți și consolidarea capacității de a răspunde la diferite amenințări de securitate”, mai scrie în comunicat.

Sub conducerea președintelui chinez Xi Jinping și a omologului său rus Vladimir Putin, Beijingul și Moscova au devenit din ce în ce mai apropiate.

Cu puțin timp înainte de invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina, Beijingul și Moscova au anunțat un parteneriat „fără limite”, deși oficialii americani spun că nu au văzut China eludând sancțiunile conduse de SUA împotriva Rusiei sau furnizându-i echipamente militare.

Districtul militar estic al Rusiei include o parte din Siberia și are cartierul general la Khabarovsk, în apropiere de granița cu China.

Biziday.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here