Cinci zile de caniculă în Gorj. Zile de foc în aproape toată țara

0
372

Meteorologii au emis, luni, un Cod galben de caniculă valabil pentru aproape toată țara.

Atenționarea este valabilă în următoarele zile: 27, 28, 29, 30 și 31 iulie. În intervalul vizat cea mai mare parte a țării va fi lovită de un val de căldură ce va aduce temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat.

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Vremea va deveni caniculară și în Bucureşti. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Până la sfârşitul săptămânii, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, potrivit prognozei speciale pentru Capitală în intervalul 26 – 31 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here