Ciucă: Îmi depun mandatul de premier desemnat. Biroul Executiv a cerut. Cîțu: Propunerea de premier va fi decizia partidului

0
300

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

Florin Cîțu: „BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități”.

Nicolae Ciucă: „Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”.

Acesta a spus că „realitatea matematică” a susținerii din Parlament a dus la această decizie.

Liderii PNL vor decide, marți, la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni, în partid fiind împins si numele lui Lucian Bode. În același timp, și Florin Cîțu își dorește să fie propus.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că “PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier”. „Vom avea o discuție în PNL și vom vedea care este propunerea de premier, asta va fi decizia partidului”, a mai spus acesta.

Întrebat de ce nu a cerut săptămâna trecută flexibilizarea mandatului, astfel încât să nu fie nevoit să-și depună acum mandatul, Nicolae Ciucă a răspuns: „Pentru că flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. Ca atare, în această seară s-a luat decizia să-mi depun mandatul și să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”.

Florin Cîțu a afirmat că mâine, în BPN, va fi discutat și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din PNL.

„Mă întristează faptul că dintr-o competiție oamenii n-au înțeles nimic. Liberalismul înseamnă competiție și atunci când pierzi, pentru că suntem în PNL, ar trebui să înțelegem că am pierdut, este o competiție. Adversarii nu sunt în PNL, sunt în afara PNL. Fac apel la acești colegi să reconsidere decizia”, a mai spus liderul liberalilor.

Susra: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here