Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, până marți seară

0
187

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări de cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ, pentru aproape toată ţara. Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de averse pentru opt județe din țară: Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Mehedinți și Sibiu. Până marți seară, este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente. În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale.

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60-70 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare Cod galben care vizează restul țării, cu excepția județelor Arad, Timiș, Botoșani și Iași. În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Avertizările sunt în vigoare de luni de la ora 10.30 până marți la ora 22.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here