Cod roșu la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Pacienții Covid sunt ventilați în ambulanțe

0
320

Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, iar pacienții sunt ventilați manual în ambulanțe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că șeful DSU, Raed Arafat, a fost informat de această situație gravă. El a afirmat că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

UPDATE 9.05. „Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție”, a comunicat MS.

UPDATE 9.00. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Tărgu Jiu, Mihaela Flroiu, a declarat că unitatea e pregătită pentru primirea a 14 pacienți care vor fi transferați la secția ATI. Paturile ATI au fost suplimentate vineri dimineață.

Acolo au fost aduși deja patru pacienți de la Târgu Cărbunești, iar alții sunt pe drum.

UPDATE 8.40. Sunt două persoane decedate, dar medicii spun că nu din cauza problemelor de oxigen, a declarat prefectul județului.

UPDATE 8.30. Primele imagini de la spitalul din Târgu Cărbunești.

Cod roșu activat la Spitalul din Târgu Cărbunești, după ce instalația de oxigen s-a stricat.DESCHIDE GALERIA FOTO

UPDATE 8.20. „Este o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen. Ne așteptăm ca firma să acționeze rapid.

Nu știu motivele defecțiunii. Județul a reacționat foarte bine. Au fost mobilizate resurse foarte bune.

În județ s-au trimis echipaje SMURD, de la ambulanță și de victime multiple. Au fost trimise butelii de oxigen, care să poată fi folosite temporar, până la remedierea situației.

Nu avem cum ști că se va defecta stocatorul. Ce să se înlocuiască? Stocatoarele sunt puse recent, nu sunt vechi, sunt pe contracte cu firme. Să vedem de ce s-a defectat. La acest moment, cei de acolo au reacționat foarte bine și s-au mobilizat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Nivel IV-Alertă Roșie, la spital

UPDATE 8.15. ISU a informat că s-a produs o defecțiune la instalația de oxigen de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.

În spital sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19, din care 80 – 90 necesită suport de oxigen.

„A fost transmis ordinul secretarului de stat Raed Arafat prin care ISUJ Gorj va solicita ajutor la ISU din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii.

La ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here