Cum putem plăti o rată cu câteva sute de lei mai mică la credit

0
170

Termenele de plată a creditelor bat la ușă. Iar până când dobânzile vor începe să scadă, românii caută soluții de urgență. Nu au de unde să ia sute de lei în plus lunar pentru a-și achita ratele. Cea mai la îndemână variantă a fost să înlocuiască ROBOR cu IRCC, care duce la rate mai mici. Metoda va funcționa doar pe termen scurt, spun experții, spre deosebire de creditele de refinanțare cu dobândă fixă. În cazuri disperate, există și varianta amânării ratelor, dar în final, costul împrumutului va crește și mai mult.

ROBOR a crescut de aproape 5 ori față de anul trecut. O soluție pentru reducerea ratei este refinanțarea creditului cu o dobândă fixă pe o anumită perioadă de timp.

IRCC are o corecție întârziată de 6 luni și din acest motiv ratele nu vor crește cu aceeași viteză.

Dacă niciuna din variante nu vă ajută, puteți apela gratuit la Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB). În primele 6 luni peste 1.300 de români au bătut la ușa instituției pentru ajutor.

Specialiștii spun că amânarea plății ratelor ar trebui să fie ultima variantă la care să apelați. Asta pentru că veți plăti dobânzi mai mari.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here