Curtea de Conturi și ITM, în control la Transloc

0
357

Timp de o lună și jumătate, SC Transloc SA a fost verificată de inspectorii Camerei de Conturi Gorj. Respectivii au încheiat raportul final pe data de 14 iunie. Ampla verificare s-a făcut și urmare a unor sesizări legate de presupuse ilegalități comise în unitate. Sesizările aveau legătură, mai mult, cu chestiuni privind legislația muncii dar și cu probleme financiare legate de plata unor salariați detașați în unitate, de contractele privind autobuzele închiriate, dar și de execuția unor lucrări de reparații la sediul Transloc SA.

În aceeași perioadă, și ITM Gorj a făcut o verificare la societate, sesizând nereguli privind detașarea a 22 de salariați de la aceeași societate privată din Târgu Jiu. O parte din cei 22 de angajați au dispărut, în ultima perioadă.

Este vorba despre angajați prin detașare, noi salariații fiind aduși la Transloc de la aceiași firma privată a fostului consilier personal Horhoianu.

În unitate s-a vehiculat că se vor scoate niște posturi de controlori la concurs, înființate cu perioadă determinată, transformate în posturi fixe prin hotărârea a CA-ului societății. Posturile apar in organigrama dar nu sunt ocupate cu vacante.

Directorul unității a declarat, săptămâna trecută, că nu va scoate posturile respective la concurs ci chiar intenționează să desființeze unul dintre acestea, asta după o analiză financiară. În organigrama sunt cinci posturi de controlor, vacante, dar ocupate cu persoane aduse prin detașare la această societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here