Cutremur de 4,2 grade, resimțit și în Târgu Jiu

0
199

S-a zguduit pământul, sâmbătă dimineața, în zona Olteniei și în Hunedoara, unde s-a resimțit un cutremur cu magnitudinea 4.0, având epicentrul la o adâncime de 5 kilometri. Locuitorii municipiului Târgu Jiu s-au panicat și au ieșit din case, speriați de gândul că ar putea urma replici ale cutremurului. La etajele superioare ale clădirilor înalte, locatarii au povestit că s-au mișcat piesele de mobilier, lustrele sau perdelele.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP, cutremurul s-a produs în judeţul Hunedoara: În ziua de 16.07.2022, 10:39:21 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.0, la adâncimea de 5 km.“, informează Institutul pentru Fizica Pământului.

ISU Gorj a transmis că „prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, nu au fost semnalate situaţii de urgenţă generate de cutremu. Pentru siguranţa cetăţenilor, preventiv, echipaje specializate din cadrul tuturor subunităţilor ISU Gorj efectuează misiuni de recunoaştere/patrulare pentru a ne asigura că nu sunt probleme în urma cutremurului“, au transmis reprezentanţii ISU Gorj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here