Deficiente grave la Padeș, sesizate de Corpul de Control al Prefectului

0
199

Corpul de Control al Prefectului Răducan Morega a fost prezent la Padeș, unde mai mulți cetățeni au reclamat deficiențe la sistemul de alimentare cu apă. Reclamațiile s-au dovedit reale, spune prefectul de Gorj.

„Asigurarea unor condiții decente de viață pentru locuitorii județului Gorj trebuie să fie o preocupare a tuturor autorităților locale. În urma depunerii unor sesizări la Instituția Prefectului, Corpul de Control s-a deplasat în localitatea Padeș. Au fost constatate deficiențe grave cu privire la serviciul public de alimentare cu apă, care nu este organizat conform legislației, iar populația este afectată din cauză că apa nu este furnizată în regim de continuitate. De asemenea, rețeaua de hidranți stradali este nefuncțională. Serviciului de alimentare cu apă este asigurat de către un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcată, astfel, legislația în vigoare. Mai mult decât atât, forma de gestiune a serviciului de iluminat public nu respectă prevederile legale.O altă abatere gravă o reprezintă construirea rezervorului de înmagazinare a apei din satul Văieni pe un teren proprietate privată, deși în autorizația de construcție care a fost eliberată se menționa că terenul se află în proprietatea publică a comunei. În plus, Hotărârea Consiliului local al comunei Padeș nr. 16 din 05.03.2020 privind achiziționarea, cumpărarea unui teren intravilan, în satul Văieni, în vederea construirii unui bazin de înmagazinare apă, nu a fost dusă la îndeplinire până la această dată. Consecința este că rezervorul nu va putea fi recepționat și inclus în inventarul public al comunei Padeș”, a menționat prefectul de Gorj.

Pentru această deficiență s-a dispus sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții și au fost luate măsuri de remediere a celorlalte nereguli constate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here