Din cauza secetei, se raționalizează apa!

0
192

Având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, precum  și recomandările de la nivel național pentru evitarea risipei de apă, reprezentanții Aparegio Gorj SA fac apel la consumatori să utilizeze apa potabilă doar în scopuri de uz casnic.

Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Cu o astfel de problemă se confruntă populația din localitatea componentă a municipiului Târgu-Jiu, Polata-Ursați și localitatea Scoarța, unde presiunea și debitul apei depind strict de utilizarea rațională în această perioadă. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul sau pentru umplerea bazinelor și piscinelor.

Consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar operatorul Aparegio Gorj SA nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali, în toată aria de operare.

Nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor  nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins  între 75.000 lei  și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here