Dosar penal pentru eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpostul Direcției Publice Motru. Vizat și veterinarul!

0
142

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj au efectuat, săptămâna trecută, o acțiune de control la adăpostul de câini fără stăpân situat pe raza municipiului Motru, ca urmare a apariției în spațiul public a unor sesizări cu privire la eutanasierea ilegală a unui număr de 10 câini aflați în adăpost. Asociația Pro Animals a sesizat de asemenea că o parte dintre câinii care au fost eutanasiați erau doriți pentru adopție.

În urma controlului efectuat în colaborare cu D.S.V.S.A. Gorj, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept și uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute, conform art. 6, alin. 2, din O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. In cauză s-a întocmit dosar penal, iar în anchetă este vizat si veterinarul care a făcut eutanasierile, în frigiderul padocului fiind găsite cadavrele a doi cîini care au fost ridicate pentru necropsie. Sunt acuzații că substanțele folosite la eutanasiere nu erau conforme.

Primăria Motru a aprobat eutanasierea câinilor bolnavi și bătrâni, la solicitarea noii conduceri a DP Motru, dar, în fapt, au fost eutanasiați câini sănătoși și tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here