Echipament de căutare cu drone, la Salvamont Gorj

0
512

Serviciul Public Județean Salvamont Gorj deschide oficial activitatea Centrului Național de Analiza a Datelor Salvamont-Vodafone, dispecerat care, pe baza unor echipamente de înalta tehnologie și inteligență artificială, poate analiza și identifica prezența umană în imaginile surprinse cu ajutorul dronelor folosite de către echipele de căutare-salvare. Prin abordarea la nivel national a zonelor de cautare aero, acest proiect este unic la nivel european, fiind implementat până acum doar în alte 4 tari din Europa si doar la nivel local sau regional.

Programul vine cu o soluție inovatoare, care are menirea să scadă timpul de căutare în cazul unei persoane dată dispărută.

Vineri, 8 aprilie, la ora 8,30 în zona Dealul Târgului va avea loc, pentru presă, o demonstrație de căutare cu drone ale cărei rezultate vor fi prezentate în cadrul evenimentului de la ora 11.00, legat de deschiderea oficiala a Centrului Național de Analiza a Datelor Salvamont-Vodafone.

Între orele 13.00-18.00, la sediul Salvamont din strada Victoria nr 7A se va organiza ”Ziua portilor deschise” și toti cei interesati vor putea vizita Baza Centrala de Interventie Salvamont, vor putea vedea echipamentele de interventie si vor putea solicita informatii despre acesta activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here