Panică generală printre gorjeni, după cele două cutremure care au fost resimțite serios în județul nostru. Numeroase persoane au suferit atacuri de panică, iar locatarii mai multor blocuri din municipiul Târgu Jiu au acuzat crăpături în imobile, după mișcările telurice. Autoritățile fac evaluări inclusiv la unitățile de învățământ.
Sediul primăriei din Târgu Jiu a suferit avarii după cutremurul cu magnitudinea de 5,7 produs marți după-amiază în zona Olteniei. Pompierii au intervenit pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru oameni. „Am evacuat personalul, dar intensitatea cutremurului a fost foarte mare și durata lui, după părerea mea, a fost mai mare decât ieri. Inclusiv în primărie sunt produse anumite prejudicii, pagube pentru mașinile din curtea primăriei, au căzut coșurile de pe clădirea primăriei”, a spus primarul orașului, Marcel Romanescu. „E o clădire veche, e o clădire de cel puțin 100 de ani, din păcate erau prevăzute cu coșuri, cum sunt sobele de pe vremuri. Vom convoca un comitet local pentru situații de urgență”, a adăugat el. Pompierii au ajuns la fața locului pentru a îndepărta cărămizile căzute și pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol pentru oameni. Circulația a fost deviată în zonă.
Și zidurile Colegiului Național Tudor Vladimirescu au fost afectate, după cel de-al doilea cutremur, produs astăzi. Autoritățile evaluează fisurile apărute la fiecare clădire în parte.
Primarul din Târgu Jiu le transmite târgujienilor să nu-și facă griji, deoarece nu există motive de îngrijorare, în privința siguranței construcțiilor din municipiu.
O avarie, la rețeaua de gaze, ce alimentează Spitalul TBC de la Dobrița, a avut loc la scurt timp de la cutremurul produs ieri. Centralele s-au oprit, iar reprezentanții unității medicale au alertat pompierii și firma de distribuție. Echipele ajunse aseară la fața locului au stabilit că aveau loc scurgeri de gaze, la un robinet al rețelei de alimentare.
Cutremurul de luni după amiază a fost urmat, astăzi, de unul și mai mare în intensitate, cel mai puternic, resimțit în zona Gorjului și a Olteniei, în ultimii ani, cu o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs, marţi, la ora locală 15:16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti. Cutremurul a fost urmat de două replici de 3,4 și 3,5. Acestea vin după ce un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,2, s-a înregistrat în România luni după-amiază.