Elevii Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu”, calificați în finala FESTIPREV din Franța

0
203

Scurtmetrajul ,,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, elev în clasa a X-a B, și de trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a fost selectat pentru a participa la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, Franța. La preselecție au fost înscrise 156 de filmulețe din 9 țări francofone: Franța, Belgia, Elveția, Senegal, Maroc, Benin, Canada, Camerun și România. 36 de scurtmetraje vor fi difuzate în finală, 33 fiind producții franceze și 3 străine(Belgia, Benin și România). Creațiile artistice ale tinerilor realizatori vor fi difuzate în perioada 12-14 mai 2022, pe scena sălii Espace Encan din La Rochelle. După fiecare scurtmetraj, tinerii realizatori și actori vor avea 4 minute în care își vor prezenta filmul și 4 minute de dialog cu juriile și publicul prezent în sală. Elevii colegiului nostru au mai participat și la alte ediții ale acestui festival, dar nu au reușit să treacă de etapa preselecțiilor. Reușita lor din acest an este o dovadă clară a faptului că perseverența este cheia succesului în orice domeniu de activitate.

Filmele selectate anul acesta abordează o gamă largă de subiecte: fake news, bullying, adicțiile, discriminarea, mediul înconjurător, izolarea, anxietatea, violența, handicapul, încrederea în sine. Scurtmetrajul nostru vorbește despre modul în care Pandemia a bulversat viețile adolescenților, despre rutina obsedantă a ultimilor 2 ani, dar și despre modalitățile de a ieși din capcana izolării și a depresiei.

Toate filmele selectate vor fi postate pe canalul de You Tube și pe pagina de Internet a Festivalului FestiPREV pe data de 12 mai și, timp de 3 zile, publicul își va putea vota cele 5 filme favorite accesând un cod QR.

Palmaresul celei de-a VII-a ediții a festivalului va fi decis de un juriu format din tineri, de unul alcătuit din profesioniști și de votul publicului. Tocmai de aceea, sperăm să ne bucurăm de sprijinul comunității noastre în momentul în care va începe votul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here