EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021: SUBIECTELE DATE LA MATEMATICĂ

0
701

Proba scrisă la matematică, de la Evaluarea Națională 2021 a avut loc, astăzi, iar publicarea notelor se va face săptămâna viitoare. Admiterea la liceu se va face în luna iulie.

EDU.RO a publicat SUBIECTELE DE LA PROBA MATEMATICĂ

– La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte.

–  La Subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.

 

 

 

 

 

– Subiectul al III-lea a însemnat 30 de puncte.

„Subiectele date azi la Evaluarea Naționde la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR că la simularea Evaluării Naționale au fost 980 de note de 10 la Matematică.

„La simulări au fost 980 de note de 10 la Matematică. Asta a arătat că, în pofida acestei situații de criză, elevii au făcut eforturi pentru a se pregăti. De asemenea, sunt elevi care pentru prima oară intră în examenul de Evaluare Națională, după ce au făcut clasa pregătitoare. Este generația, prima generație care a făcut clasa pregătitoare. Îmi place să cred că acest lucru se va resimți inclusiv în rezultate. Oricum, rezultatele vor trebui să fie comparate din perspectiva profilului absolventului de gimnaziu, pentru că în ultimă instanță, dincolo de note, ne interesează profilul absolventului de gimnaziu. Se va compara profilul proiectat în urmă cu 8 ani pentru absolventul de gimnaziu, adică ce s-a dorit de la absolventul de gimnaziu, și profilul realizat în urma absolvirii gimnaziului în acest an. Sigur, rezultatele vor fi ușor, sper să fie doar ușor, viciate de această perioadă total atipica pe care am traversat-o”, a declarat ministrul Educației pentru EDU.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here