Filosoful si eminescologul Constantin Barbu, dezvăluiri din manuscrise despre Mihai Viteazul și despre moartea lui Eminescu

0
610

O serie de documente uluitoare scot la lumină un adevăr pe care mulți fie nu-l știu, fie îl știu dar refuză să-l discute. Boala sau presupusa îmbolnăvire de sifilis a lui Mihai Eminescu, poetul nostru național. Cât adevăr și câtă minciună este în acest caz dar și care este implicarea lui Titu Maiorescu? Ce interes avea acesta? Încearcă să facă lumină Constantin Barbu, membru al Academiei Europensis Scientarum Artium Litterarumque din Paris.

„Am obținut o fotocopie după  1974, acest manuscris unde sunt documentele cu Mihai Viteazul… sunt trei numere, au cam 4500 de pagini ce se întâmplă în bibliografia bibliotecii Naționale a Austriei, acolo sunt trecute cotele pentru Rudolf al doilea, împăratul din vremea lui Mihai Viteazul și nu sunt trecute decât cifre, nu spune ce e în fiecare manuscris, ca să tragem niște concluzii. Da, cumpărăm manuscrisul, vine, mă uit direct la pagină, ce scrie acolo, e fundamental pentru istoria României, scrie așa Mihai Viteazul – locțiitor al împăratului, guvernator al Transilvaniei, principe al Moldovei, principe al Țării Românești. Avea cele trei titluri, da? În acest moment, istoria Transilvaniei are un vârf de munte, se întrerupe, ai un domnitor român care unește cele trei țări. Păi, mie mi se pare extrem de important că nimeni n-a controlat, nici Iorga … Eu știu o chestie: totdeauna se mai găsește ceva… Deci, ăsta e un lucru extrem de important cu Mihai Viteazul, nu s-au învrednicit nici până acum să publice toate manuscrisele Școlii Ardelene, le aveți pe toate acum… am vorbit cu Ministrul de Externe acum trei-patru ani, nu scanaseră Tratatul nostru din 1918 de la Trianon, aveau un singur exemplar! Ați auzit în ce țară trăim? Deci nu-l scanaseră, nu aveau copie și am zis dacă arde…  unde îl țineți acolo…  cu greu i s-a  scanat ministrului până când nu l-a amenințat  că îl dă afară… mințeau că nu au nu au scanner. Cum poți să spui că nu ai scanner, ai stat 4 ani ministru de Externe. Ia bani, cumpără scanner! L-am scanat, l-am publicat. E volumul din 2018, da?

Mai departe, sunt două volume cu documente Eminescu: unuia cred că i-am zis Eclipsă de Viena, celălalt, cele două dosare din 1883 și 1889 cu Eminescu. De asta insist ca patriarhul să-l scoată din nămol pe Eminescu să îl pună în catedrală! Dacă ați urmărit cumva niște texte, să  vedeți cât de complicată e viața lui Eminescu care răsucește istoria României. Să zic așa, îmi permit să spun că mă pricep la Eminescu. Nu numai că am scris niște cărți sau că i-am editat câteva sute de volume din bibliotecă și nu mai știu codurile, vreo 20 și ceva de volume care sunt format mare din arhivele secrete  de la Viena cu semnătura împăratului peste numele lui Eminescu… adică Frantz știa să se iscălească! Ce se întâmplă? În 1883 e acel tratat secret, prin care România avea o pace cu Austro-Ungaria, temându-se mai mult PP Carp, care era spion la două capete… chestia de Rusia și închideau povestea aici. Nu mai spun că Mite Kremnitz era spioana împăratului Germaniei, dar în același timp, de fapt, îl informa pe regele Carol I. Ea, când s-a pensionat și a plecat în Germania, a avut pensie viageră echivalentul a  35.000 de dolari, care nu-i o sumă rea.. pe lună, ca să ne-nțelegem!

Ce s-a-ntîmplat în 1883? Noi am cedat Transilvania, am lăsat-o… pe principiul logic că în Transilvania e civilizație și o luăm noi cândva, dar era teama de Rusia, ceea ce s-a dovedit, știți bine, din 1918, eronat. Lui Eminescu, omul pe care îl învățați voi în manuale, v-am zis „voi” că sunteți mai tineri decât mine, i-a fabricat Titu Maiorescu… de-i zicem noi întemeietor Junimea… față de Eminescu era analfabet, eu știu ce vorbesc acum și vă spun de ce: Maiorescu avea doar doi ani de drept la Paris, Eminescu avea aproape trei ani la Viena… auditoriu, fiindcă nu-și luase hârtiile de bacalaureat din Cernăuți… Laurian îi dă actele de bacalaureat din Cernăuți și la Universitatea din Berlin se înscrie ca student cu bacalaureatul terminat. Are studii timp de 3 ani, până în 25 ianuarie 1875, când își ridică foaia matricolă pe care, am reușit să o găsesc la Universitatea din Berlin. E greu de găsit, că după bombardamente și după ce au furat rușii, n-a mai rămas aproape nimic. Acum, știți că învață copiii la școală, eu am o obsesie cu Eminescu, să nu credeți că m-m dezechilibrat acum. În manual, își permit analfabeții să spună copiilor la clasa a VIII-a, la 14-15 ani, că Eminescu a avut sifilis.

Am publicat documentul cu Titu Maiorescu, traducerile oficiale din Germania, de institut și transcrierile, ca să nu se creadă că traduc eu, transcriu eu… este un fals al lui Titu Maiorescu, l-a semnat în fals pe doctorul Leidesdorf, spunând că Eminescu a avut sifilis… astea-s chestii gravissime pentru o istorie ca a României! Dar Maiorescu n-a știut că vine altă epocă și poți să găsești semnătura lui Leidesdorf. Am zis diferă semnătura, nu mai spun că e scrisul lui Maiorescu… am publicat un facsimil cu traducere oficială și semnată de institute germane care transcriu pe secolul XIX… nemții au transcrieri pe secole… acum, în câteva zile, aștept ștampilă pe un cuvânt din matricolă, ca să nu mai comenteze nimeni din România, că aștia toți sunt cu comentarii, nu știu dram de carte, iar ei comentează…

Ați văzut ce a făcut Maiorescu? E scris cu creion albastru… alienație mintală…am crezut că a scris un nebun, era scrisul lui Maiorescu! I-a umblat în caiete și, din loc în loc… cum îți permiți Maiorescu, să scrii tu alienație mintală? Cum, pe ce bază? Deci, m-am întors la paranteză… Maiorescu face doi ani de drept la pris, Eminescu are doi ani jumate, aproape trei de Viena și trei ani de Berlin. Acolo a avut cei mai mari profesori, 19 din profesorii lui au fost laureate Nobel, ați auzit cu cine a făcut carte? Că ziceți că de unde știa carte, păi a avut și profesori, nu mai spui că a avut geniu… Deci, un alt volum are documentele de Viena iar celălalt, acele două dosare de înnebunire a lui Eminescu. Ca să știți unde se va ajunge, pentru că de asta vreau să-i facem deshumarea, deci e un pretext să-l băgăm în Catedrala Neamului, va fi deshumare când va fi.

Eminescu a fost omorât! Documentele publicate de doctorul care a avut craniul în mână, arată că acolo a fost lovit, pentru că sora lui Eminescu anunțase că vine la București, să-l ia acasă la Botoșani. Speriați că pleaccă din nou, s-a produs această problemă… spune acolo… craniu zdobit de o mână criminală… Mai departe, spun ei că a fost Victor Babeș de față! Mint, Victor Babeș era la Paris în ziua aceea…”

A consemnat,

Prof. Univ. Dr. Hab. Morega Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here