George Simion, după consultările cu Iohannis: „I-am spus președintelui să-i ceară demisia lui Florin Cîțu. Nu pare să fie în toate facultățile mintale”

0
259

Co-preşedinţii AUR George Simion şi Claudiu Tîrziu au anunţat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu pentru că, atâta timp cât acesta rămâne interimar la Palatul Victoria, ţara este în pericol.

AUR a transmis şefului statului că există o majoritate care vrea un guvern de specialişti, cu un premier independent, care să guverneze pentru o perioadă scurtă, până la alegerile anticipate. ”Am venit cu o propunere a unui guvern de specialişti, ne-a spus că nu ştie niciun domn Orban, că îl ştie doar pe Leonard Orban, că nu ştie niciun om politic cu numele Orban. Noi credem că un guvern de specialişti, cu un premier independent, poate să treacă ţara de iarnă”, a spus Simion, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui George Simion, primul semn pe care îl aşteaptă de la preşedinte este să îi ceară demisia de urgenţă lui Florin Cîţu.

”Cât rămâne premier interimar, ţara e în pericol, omul acela a fost demis de Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale. Domnul preşedinte a făcut un rictus când i-am spus, şi-a declinat orice responsabilitate. Va ieşi să spună că aceste consultări au fost un eşec şi că va urma o altă rundă de negocieri”, a mai spus Simion.

Co-preşedintele AUR afirmă că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohanis, la ora 18.00, să desemneze premierul şi să îşi exercite rolul de mediator. ”I-am spus preşedintelui să îşi ia în serios rolul de mediator. Aşteptăm bunăvoinţă din partea lui Klaus Iohannis, altfel, nu excludem niciun fel de posibilitate, aşteptăm să vedem dacă a înţeles mesajul. Noi dialogăm cu toată lumea, mai puţin cu acea tabără de extremişti din jurul lui Cîţu”, a precizat Simion.

Potrivit liderului AUR, ”se mizează şi vor să îl ţină unii pe Cîţu în continuare spunând că nu există o majoritate a Parlamentului”.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here