Gorjenii, codași la autorecenzare

0
227

Procesul de autorecenzare bate pasul pe loc în județul Gorj. Serviciile deconcentrate trebuie să se implice, pentru a colecta datele de la cetățenii care sunt reticenți sau nu se descurcă să completeze singuri formulare de autorecenzare. Au fost amenajate puncte de lucru, unde târgujienii pot primi sprijinul unui recenzor pentru completarea chestionarului de recensământ.

Etapa națională de autorecenzare din cadrul Recensământului populației și locuințelor din România este în cea de-a doua săptămână. Târgujienii care doresc să fie sprijiniți de un recenzor sau nu dispun de mijloace tehnice pentru a-și înregistra informațiile personale în platforma națională de recensământ sunt așteptați în perioada 14 martie – 15 mai, în punctele de lucru stabilite de autoritățile locale.

Unul dintre aceste puncte de lucru este la sediul Poliției Locale Târgu Jiu din Aleea Minerilor, nr. 4, de luni până sâmbătă în intervalul orar 08.00-16.00 și duminică între orele 12.00-20.00.
Un alt punct de lucru este la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu (locația Spitalul 700), în clădirea personalului administrativ. „Autorecenzarea asistată la SJU Târgu-Jiu se poate face în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 08:00 – 16:00. Și bolnavii internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și angajații unității medicale se vor putea adresa recenzorului desemnat”, a anunțat Spitalul Județean.

Autorecenzarea asistată reprezintă acţiunea prin care înregistrarea informaţiilor personale în programul național de recensământ este efectuată de fiecare persoană în parte, cu sprijinul unui recenzor. Procesul de recenzare durează maxim 20 de minute și nu conține informații legate de bunuri de valoare sau conturi bancare.

După autorecenzare, pensoanele care sunt angajate primesc zi liberă, plătită de angajator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here