Gorjenii oferă sprijin pentru refugiații din Ucraina

0
95

Sute de pachete au fost colectate de la gorjenii cu suflet mare pentru a fi trimise refugiaților ucraineni. Ajutoarele au ajuns la centrul de colectare de la stadion și vor fi livrate de îndată către cetățenii refugiați în România. Inițial, gorjenii au donat haine pentru cei nevoiași, dar aceștia au nevoie de alimente, medicamente și un loc cald îbn care să se adăpostească și să se odihnească după zeci de ore petrecute pe drum.

Cel mai mare centru de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina este deschis la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Se pot dona produse neperisabile, produse de igienă, produse sanitare, scutece pentru copii, saltele, pilote, pături, perne etc. Programul este între 10.00- 20.00. Mai multe puncte de colectare au fost deschise şi în: Rovinari, Motru, Novaci și Polovragi. Acţiunea este organizată de organizațiile non-guvernamentale din judeţul Gorj şi sprijinită de autorităţile locale.

Și Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a anunţat că își declară disponibilitatea de a ajuta refugiații din calea războiului, reprezentanţii clubului făcând public faptul că sunt alături de sportivele din Ucraina care fac parte din lotul echipei de handbal CSM Târgu Jiu

„Suntem alături de sportivele noastre din Ucraina, Ira Zinatullina și Anna Ivanenko, de familiile lor și de întregul popor ucrainean! CSM Târgu Jiu își declară disponibilitatea de a ajuta refugiații din calea războiului. Ceea ce se întâmplă ne-a făcut să ne gândim foarte mult la sportivele noastre, la familiile lor, care au rămas blocate la Kiev, dar și la toți cei care, fără vină, sunt acum parte din acest tragic episod. Ne dorim ca totul să se termine cât mai repede pentru a se limita suferințele acestora. Ne-am gândit și cum am putea ajuta și noi într-un fel, și, prin ajutorul sponsorilor noștri, vom primi refugiați! Așa cum spuneam ne dorim ca totul să se termine cât mai repede, să ne putem gândi din nou doar la sport! Ira, Anna, suntem alături de voi!”, a postat public directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț.

Și Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se solidarizează cu cetățenii ucraineni aflați în suferință din cauza războiului. UCB va putea pune la dispoziția refugiatilor circa 100 de locuri de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here