Gorjul poate intra într-o criză a deșeurilor

0
393

Gorjul poate intra într-o criză a deșeurilor

Lucrările la depozitul de gunoi din Târgu Jiu trebuie să fie gata până pe 12 iunie, iar după data de 30 iunie Gorjul poate intra într-o criză a deșeurilor. Groapa de gunoi de la Târgu Jiu este închisă din luna aprilie și aici nu mai pot fi depozitate niciun fel de deșeuri. Decizia a fost luată de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Autoriația integrată de mediu a fost suspendat prin intermediul instanței de judecată.

Depozitul poluează olfactiv orașul. S-a stabilit că este nevoie de o instalație de captarea și arderea gazelor emanate de gunoiul depus în primele două celule.

Polaris Mediu trebuie să finalizeze până pe 12 iunie instalația pentru captarea și arderea gazelor emanate de gunoiul din depozitul de la Târgu Jiu. Situația gestionării deșeurilor la nivelul județului Gorj este una delicată, dat fiind faptul că gunoiul nu mai poate fi transportat la depozitul din Drobeta Turnu-Severin decât până pe 30 iunie. Cei din Mehedinți nu vor mai primi gunoi din alte județe și implicit din Gorj. Este obligatoriu astfel ca depozitul de la Târgu Jiu să fie redeschis de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în condițiile în care vor fi efectuate și lucrările la noua instalație de ardere. „Situația este una delicată, având în vedere că nu mai este foarte mult până la data de 12 iunie. Nu știm ce se va întâmpla după data respectivă legat de prețul la gunoi. Problema este în tot județul. Toată lumea speră că va fi construită instalația și se va redeschide depozitul. Nu avem însă garanția că se va rezolva și problema poluării olfactive. Vom vedea după ce va deveni funcțională instalația de ardere. Consiliul Județean Gorj ia serios în calcul atragerea de finanțare pentru construirea unui depozit nou, în altă parte, mai la distanță de așezări umane. La Galați au reușit să construască un depozit nou de deșeuri și lucrurile fucționează bine. Din Planul de Tranziție Justă nu putem să luăm fonduri, decât pentru rampe de gunoi și nu pentru depozite”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here