”PATRIA SE CHEAMĂ NORODUL, IAR NU TAGMA JEFUITORILOR”. „GRUPUL INFRACȚIONAL DE LA PADEȘ” – ÎNCOTRO?

0
366

Prin Revoluția de la 1821, condusă de marele erou și ”domn fără coroană”, Tudor Vladimirescu, comuna Padeș a intrat în istoria poporului român ca una din comunele frumoase cu oameni harnici, gospodari și viteji. Deși, în acest an, 2021, sărbătorirea Bicentenarului Revoluției de la 1821 trebuia să aibă loc cu foarte multe ”surlete și trâmbițe”, gașca instalată la conducerea comunei Padeș în anul 2020 prin votul și voința oamenilor din Padeș, nu a făcut decât să demonstreze că-și bate joc de eroul național Tudor Vladimirescu. În loc să îl cinstească cum se cuvine pe acest erou național, individul penal din fruntea comunei, primarul Troacă Mihai, în tandem cu ”atârnatul” politic și ”sugător” de taxe și impozite locale Giorgi Gabriel, administrator public al acestei comune,și-au bătut joc de monumentul de la Padeș.

Așa cum zice și domnul prof. univ. dr. Dan Ilie Morega: „Ia spuneți, voi, ciocoilor, cum vreți sa sugeți banii publici de la monumentul lui Tudor Vladimirescu? Spuneți voi, în calitate de primari abilitati, care ar trebui să administrați banii din taxe și impozite în intersul cetățenilor, de ce ați săpat aleea pietonală la 40-50 cm adâncime, de unde ați pus voi piatra, pe urmă, derbedeilor, pe aleeea lui Tudor Vladimirescu de la Padeș, decât din cariera care exploatează proprietățile oamenilor și le-a distrus, din balastiera așezată între satele Apa Neagră și Padeș, prin firma trecută pe numele lui Răuț și utilajele de mare capacitate de excavat drumuri pentru tancuri, nicidecum pentru pietoni. Ia spuneți, voi, infractorilor, care amandoi gospodăriți comuna Padeș, știți cumva ce firmă a pus pământul și pietrișul pe marginea asfaltului, realizat de Consiliul Județean tot pe spatele oamenilor, nu cumva așa cum a afirmat Troacă într-o ședință de C.L. că, atunci când a luat peste 1 miliard de lei sa facă o magazie în satul Motru Sec, ale căror materiale fuseseră de pe timpul fostului primar Antonie Serafim… n-ai afirmat cu surle și trâmbițe când ai deturnat banii de la domnul infractor-primar, că-ți întregește suma Cosmin Popescu,  președintele CJ Gorj? Te întreb, aveai mai demult cu el această frăție-hoție? La ce comună mai este administrator public? Știindu-se faptul că Padeșul are primar, viceprimar, secretar, iar populația este sub 5.000 de suflete (dacă îi adunăm pe cei plecați peste hotare, Padeșul nu mai are nici 3.000), cum ne gândim că domnii consilieri, care sunt de la alte partide, nicidecum de la PSD, au avut interese fie de angajări, fie alte interese obscure în detrimentul celor care i-au ales, nu înțeleg de ce Consiliul Județean nu desființează postul”.

Cred că se cuvine, ca noi, redacția acestui ziar, în frunte cu președintele Fundației ”Tudor Vladimirescu”, profesor universitar doctor Dan Ilie Morega (singurul care a renovat monumentul de la Padeș pe cheltuială proprie) să le punem câteva întrebări:
– De ce ați distrus, măi indivizilor hapciucaliptici, aleea cu arbuști ornamentali ce ducea către monument? Ce aveau acei arbuști vechi de peste 50 de ani? Nu aveau nici o boală.
– De ce ați distrus, măi indivizilor, meterezele din jurul monumentului? Niște ziduri de cetăți se pot reface. Niște picturi se pot reface și restaura, dar meterezele din jurul monumentului, niciodată! Acestea datează de la 1821, iar atunci când s-a făcut monumentul, la 100 de ani de la revoluția lui Tudor, după 1921, marele arhitect român State Baloșin (născut pe aceste meleaguri padeșene) a ținut cont de aceste metereze. Acum, acestea au dispărut, fiind rase de lamele buldozerelor și a altor utilaje grele. De ce v-ați bătut joc de istorie? Poate că ar trebui să răspundeți chiar penal pentru aceste distrugeri. În calitate de foruri de conducere ale administrației de la Padeș, de ce ați lăsat ”arhitecții” actuali să-și bată joc de ce ne-au lăsat înaintașii noștri?

Răspunsurile sunt clare! Pădeșenii trebuie să știe!
Acest primar, Troacă Mihai, condamnat penal, cu dosare grele, încă pe rolul instanțelor de judecată, cel care a fraudat statul (a înșelat) prin evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei (vechi) trebuie urgent, probabil să-și facă rost de bani pentru a plăti statului român zecile de miliarde și a scăpa de ”țuhaos” sau ”mititica”, sau mai pe românește, pușcărie. Nu-i doresc acestui individ răul, sau să se ducă pe acolo, dar… după ce ai înșelat odată statul, să vii acum, la Padeș, în fruntea bucatelor și să ”jegmănești” banul public provenit din taxele și impozitele pădeșenilor și ale gorjenilor, chiar nu este normal!. Acest individ, penal, Troacă Mihai, încă primar împreună cu acest ”venetic” administrator public al primăriei Padeș (Giorgi Gabriel) cu care primăria cheltuiește pe lună 110 milioane lei vechi, iar în 4 ani peste 5 miliarde lei vechi? Ce nu s-ar putea face cu acești bani in folosul comunității?aproximativ 1.2 miliarde lei (vechi) anual și-au bătut joc nu numai de istorie, dar și de banul public.

STIMAȚI CONSILIERI LOCALI AI COMUNEI PADEȘ, comuna pe care o conduceți dumneavoastră nu a avut niciodată un administrator public. În numele cetățenilor comunei Padeș, vă rog să îndreptați acest ”rău”!
”Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor”, spunea marele pandur Tudor Vladimirescu în proclamația de la Padeș, un adevăr valabil atunci, dar din păcate, valabil și astăzi și mai ales la Padeș. Puterea este în mâna dumneavoastră, dragi consilieri, vă rugăm să treceți urgent la modificarea organigramei și statului de funcțiuni al Primăriei Padeș, să desființați acest post de administrator public, chiar dacă unii consilieri locali sunteți de la P.S.D.. Votați fără frică desființarea acestui post, pe care s-a cocoțat ”atârnătorul politic” Giorgi Gabriel. Nu numai că este cheltuitor din bani publici (jefuitor – cum zicea Tudor Vladimirescu) dar este și un post nefolositor cetățenilor comunei Padeș care plătesc taxe și impozite locale (biruri). Cu acești bani (miliarde lei vechi) s-ar putea repara drumuri, împrejmuiri pe la biserici și multe multe altele. Pentru ce mai este nevoie de acest post, când acum, aveți viceprimar? Dar… poate, acest post și acest individ, îi este necesar primarului penal, Troacă Mihai, pentru a scoate ”castanele” din foc (Jegmănelile) de la lucrările din bani publici ce se desfășoară la Padeș. Poate că trebuie să mă întorc la lucrarea de restaurare a monumentului de la Padeș și să răspund eu la întrebările puse lor!
– Deci, gardul viu a fost scos din rădăcini, deși nu avea nici o boală, pentru a putea planta alți arbuști ornamentali care, bineînțeles, sunt cheltuitori de bani publici, ”cu parandărăt” pe măsură.
Cu cât valoarea de restaurare este mai mare, cu atât ”parandărătul” este mai mare! Pentru ce trebuia desființată aleea ce duce spre monument? Pentru că săpând foarte mult în adâncime, îngropăm cât mai multă piatră și pietriș, de unde oare provine această piatră? Din surse demne de încredere (cu documente și fotografii) că această piatră provine de la o balastieră din apropiere. De asemenea, utilajele grele care lucrează la această restaurare, aparține aceleiași firme. Știu, oare, locuitorii comunei Padeș, a cui este balastiera și utilajele? Vă spunem noi, ale fostei firme ce a aparținut penalului Troacă Mihai, puse la adăpost de sechestrul statului român prin crearea altei firme, condusă acum (această nouă firmă) de un anume Răuț Ovidiu, administrator al acesteia fiind finul lui Troacă Mihai. Și iată cum, dragi pădeșeni, banii se scurg tot spre primarul penal, Mihai Troacă. Pentru a da cât mai multă legalitate acestei încârligături, a fost necesară aducerea ”veneticului” Giorgi Gabriel. Despre acest individ vom mai reveni și în numerele viitoare (dacă nu cumva, acesta își va da demisia între timp) și vă vom prezenta motivele reale ale plecării de la S.C. MINPREST SERV SA, cum a ”îngropat” această unitate, lăsând-o cu peste douăzeci de miliarde lei vechi datorie și multe multe alte „matrapazlâcuri”. Deci, probabil că într-un an, doi, și Primăria Padeș va rămâne ca și fosta unitate condusă de acest ”venetic” și ”atârnător politic” Giorgi Gabriel.

Dan Ilie Morega mai afirma:„ Acest individ, care a lăsat Minprest cu peste 20 de miliarde de lei vechi pierderi (pagubă) a fost susținut de gașca și mafia condusă de PSD (Mihai Weber, președintele PSD Gorj și Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj. Trebuie spus foarte clar că, dacă această gașcă mafiotă formată din Cosmin Popescu și Mihai Weber nu-și ia devoratorul de bani publici de la Padeș la cabinetul parlamentar al lui Weber sau la Consiliul Județean, prpoprietatea lui Cosmin Popescu, fără niciun fel de amenințări, vor începe plânger penale în serie pentru mafia de la PSD Gorj și cea de la Padeș. Nu vă e rușine, să vă fie că ați preferat să trimiteți ciracii PSD să se hrănească din taxele și impozitele oamenilor și să înființați voi posturi noi, derbedeilor!” Dan Morega mai afirma că „la Padeș avem de-a face cu un adevărat GRUP INFRACȚIONAL!”

Bineînțeles, nu putem să trecem cu vederea și să nu amintim și de asfaltarea ”pompoasă” a drumului județean „Apa Neagră – Padeș – Valea Mare”. Despre intervențiile repetate ale profesorului universitar dr. Dan Ilie Morega (încă din 2017) la conducerea Consiliului Județean Gorj, la președintele (fostul penal) Cosmin Popescu, pentru reabilitarea acestui drum, nimeni nu mai spune acum nimic. În campania electorală pentru alegerea președintelui CJ Gorj, Dan Ilie Morega l-a susținut pe Cosmin Popescu pentru acest post cu promisiunea că acest drum (Apa Neagră – Padeș – Valea Mare) va fi reabilitat din temelii. După multe intervenții în acest an, înainte de sărbătorirea ”Imn în Câmpia Soarelui” s-a trecut la ”reabilitarea” acestui drum. Spun, ”reabilitare” cu ghilimelele de rigoare, pentru că, practic, pe acest drum s-a turnat doar covor asfaltic și nimic mai mult, dar… să nu uităm că s-a mai ”turnat” și o bucățică de acostament din pietriș, de-a lungul drumului! Oare, de unde o proveni acest pietriș amestecat cu pământ? Vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi pădeșeni, să răspundeți la această întrebare. Acest drum s-a oprit din reabilitare după aproximativ 3,8 km și… probabil, așa va rămâne sau poate că se vor mai turna încă aproximativ 2 km de asfalt până la ieșirea din satul Padeș și intrarea în satul Văleni! Și… cam atât. (Vă vom spune în numerele viitoare cât costă un kilometru de drum reabilitat, cât costă asfaltul și ce trebuia să facă, despre rigole poduri și podețe.) Acum… acestea lipsesc! Oare cum se vor încasa? Unde se vor duce banii? Despre aceste lucruri, n-ar putea să ne spună decât acest grup format din: Penalul Primar Troacă Mihai, fostul penal Cosmin Popescu, președinte al C.J Gorj, dar și vice-președinte al P.S.D Gorj, cel care girează, garantează și ”forțează” postul ”atârnătorului politic” și ”venetic” Giorgi Gabriel, deci iată unde și cum se scurg banii pădeșenilor și ai gorjenilor. Rușine, Rușine, Rușine, măi penalule, Troacă Mihai! Și pentru că aminteam de sărbătoarea ”Imn în Câmpia Soarelui” trebuie să spunem pădeșenilor că această sărbătoare veche de peste 50 de ani a fost desființată la indicațiile ”veneticului” Giorgi Gabriel și considerată de acesta (așa cum afirma la un post de radio) ca fiind o sărbătoare comunistă. Păi bine, măi neștiutorule de carte, pădeșenii, prin această sărbătoare îl omagiau cumva pe Ceaușescu? Măi neștiutorule de istorie, îl omagiau pe marele pandur Tudor Vladimirescu. Dar… de unde să știi tu, măi Giorgi, atâta istorie?! Ce treabă ai tu cu meleagurile Padeșului? Eu zic să îți dai urgent demisia de onoare (dar de unde atâta?) să pleci și să îi lași pe pădeșeni cu obiceiurile și istoria lor pe care tu nu le cunoști. Și pentru a demonstra cât de ”șmecher” este acest tandem, primarul penal Troacă Mihai și atârnătorul politic, Giorgi Gabriel, au pus-o de-o sărbătoare, ziceau ei, în mintea lor, ”zilele comunei Padeș”. Și ca să fie treaba și mai treabă, în această ”troacă” au fost băgați și consilierii locali ai comunei Padeș, care au aprobat aceste manifestații. Păi, cum puteți domnilor consilieri locali, să vă lăsați duși de nas de către acest tandem și să încălcați legea? Nu știați că este pandemie? Nu știați că este stare de alertă? Mâine, poimâine, o să votați și vânzarea cămășilor de pe voi. Stimați consilieri, nu vă mai lăsați păcăliți de acest tandem! Desființați urgent postul de Administrator Public. Iar… dacă… sunteți cu adevărat revoluționari, revoluționați comuna Padeș, acum la Bicentenar! Treceți urgent la strângerea de semnături pentru demiterea primarului penal Troacă Gabriel. Demonstrați că vreți binele comunei Padeș, că vreți binele Pădeșenilor! Așa să ne ajute Dumnezeu!
Ovidiu Argintaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here