Guvernul alocă bani în criza Blue Air: românii vor fi repatriați pe banii statului

0
139

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că guvernul va aloca bani pentru repatrierea românilor blocați în alte țări după ce Blue Air  anulat toate cursele până luni.

„Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii și toate fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situație. Rog ANPC să monitorizeze întregul proces, iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm monotorizarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situație”, a spus Ciucă în ședința de guvern.

De la MAE am primit date, 2098 de români au apelat la serviciile consulare.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că: „Așa cum ați anunțat, azi avem alocarea unei sume suplimentare de la fondul de rezervă, bani care vor fi folosiți la repatrierea cetățenilor și la alocarea unei sume de sprijin”.

Pe de altă parte, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le cere instituțiilor statului să se implice în recuperarea datoriilor pe care compania Blue Air le are.

„Avem un regulament european care se aplică tuturor companiilor. Acest regulament spune, printre altele, și în cazul unor întârzieri/anulări de zboruri pasagerii pot să ceară despăgubiri companiei. Se aplică și Blue Air. Vorbim de o companie privată, care chiar dacă a primit ajutor de la stat 300 de milioane, cred că e cazul ca ANAF și restul instituțiilor (n.r.: să intervină) în recuperarea datoriilor. Vorbim de regulamente europene. Guvernul României trebuie să se preocupe de cetățenii ei. Tocmai de aceea am promovat această hotărâre de guvern. Se lucrează la un mecanism. Lucrurile nu sunt simple”, a spus Grindeanu, în cadrul unei ședințe de guvern.

Stiripesurse.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here