Hidroelectrica modernizează staţiile electrice de la Centrala Tismana Subteran

0
166

Hidroelectrica a a angajat în această săptămână lucrări de modernizare a stațiilor de 110 kV, 20 kV și 0,4 kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran.

Potrivit companiei, contractul în valoare de 3,3 milioane de lei (3.354.796 de lei) a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociație) și Enevo Group SRL, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție publică.

Cel mai mare producător de energie verde din România vrea să implementeze soluții tehnologice „de ultimă oră” pentru a crește siguranța în exploatare și gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrând astfel într-un nou ciclu de viață.

”Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în funcțiune în urmă cu cca. 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei românești a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficiențe care au presupus efectuarea de lucrări de reparații frecvente. Este evident că este nevoie să intervenim astfel încât să aducem aceste stații la nivelul rigorilor tehnice și de siguranță actuale. Urmăm cu strictețe planurile anuale de modernizare pe care ni l-am propus și lucrăm pentru aducerea în parametrii optimi de funcționare a cât mai multor obiective aparținând companiei – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este o centrală echipată cu două grupuri hidroenergetice cu turbine de tip Francis, cu ax vertical, pusă în funcțiune în anul 1983. Potrivit Hidroelectrica, CHE Tismana Subteran este cel mai important obiectiv hidroenergetic din cadrul amenajării Cerna-Motru-Tismana, realizând peste 56% din totalul energiei electrice produse acolo. Hidroelectrica exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Forbes.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here