Îmbogățirea Guvernului de politruci, trădători de țară și de neam

0
594

Este de neconceput ca, în ultimii 2 ani, Guvernul PNL-USR-UDMR să facă împrumuturi de 57 de miliarde de euro. Totodată, în ultimii trei ani înainte ca PNL să preia puterea, Guvernul PSD a făcut împrumuturi de 40 de miliarde de euro. În total, 97 de miliarde de euro împrumutați în cinci ani de zile de PSD și PNL, care nu au fost folosiți pentru nicio creștere a veniturilor populației, ori pentru creștrea pensiilor sau creșterea alocațiilor copiilor.

Toate aceste sume enorme au fost utilizate pentru acoperirea deficitelor bugetare, respectiv acoperirea cheltuielilor făcute de guvernați, care au fost mult mai mari decât veniturile. Știm foarte bine că miliarde de lei s-au dus pe cheltuieli administrative, de personal, fiecare partid care a fost la guvernare angajând incompetenții și hoții care au folosit aceste sume imense care, din punctul meu de vedere, nu se justifică. Sunt foarte multe ministre și agenții: în paralel, sunt două guverne, unul al agențiilor și unul cu ministerele.

Trebuie să precizăm că foarte multe cheltuieli administrative sunt și la nivel județean și local cu personalul. Ori, nici guvernarea PSD, nici guvernarea alianței PNL-USR-UDMR nu au făcut nicio reformă administrativă prin care să reducă numărul de ministere, de agenții, să facă organigrame suple, cu reducere de cel puțin 30-40% a personalului. Nu au sprijinit cu nimic întreprinderile mici și mijlocii care, fie au intrat în insolvență, fie fost radiate într-un procent extraordinar de mare, de peste 42%. Mai mult decât atât, dacă ne referim la județul nostru, în loc să fie examinată la nivelul Ministerului Energiei imposibilitatea de a avea energie electrică numai pe bază de apă (hidrolectrică), de vânt (eoliană) sau de soare (fotovoltaică), furând în nesimțire, în parteneriat cu ministrul energiei Virgil Popescu, împreună cu Dan Vîlceanu, actual ministru al finanțelor, pe care presa centrală l-a numit „pericol public” și au pus fel de fel de nutriționiști și de maseuri în Consiliul de Supravegere și în Directoratul CE Oltenia, distrugând în mod sistematic acest complex energetic de care avem nevoie ca de aer. Și nu o spun eu, o spun acești nenorociți de nemți, care de fapt, la nivelul UE au pus presiune pe România și pe alte state ca să reducă un număr de mine, ca să-și închidă activitatea. Acum, demonstrează că, de fapt, Germania nu are energie regenerabilă decât 17,35%, urmând să producă restul energiei electrice pe cărbune.

Atunci, mă întreb de ce toate guvernele care s-au perindat pe la conducerea țării au jecmănit și au furat într-o nesimțire, începând de la Dan Ioan Popescu și Radu Berceanu, care în mod sistematic au distrus atât mineritul cât și termocentralele fără să facă investiții majore, pentru a reduce emisiiile de CO2, ca să nu mai fim nevoiți să plătim sume exorbitante pe certificatele de carbon? La fel, Polonia, cu toată presiunea făcută de Germania, în principal și de ceilalți din UE ca să reducă minele, inclusiv Curtea de Justiție a Uniunii Europene, ca să facă praf țările din punct de vedere economic. În Polonia nu le-a mers. Ei au dat o hotărâre care primează în fața legislației Uniunii Europene, iar Polonia nu are probleme așa cum are România, ca să importe gaze și energie electrică de la unguri, pentru că ungurii au făcut contracte cu Rusia pe 15 ani. Ei, la ora actuală, au 82% depozite în rezervele lor, iar noi nu avem nici 40% depozitat.

Noi nu am avut niciodată conducători care să meargă să discuții la UE, am avut reptile, care s-au dus și au făcut cum a dictat Uniunea, de am ajuns să vindem țara la bucată. Până la urmă, vom depăși pragul de 60% din PIB datorie externă și urmează să ne pierdem suveranitatea. Am luat act și am semnat și eu pentru o nouă lege privind suveranitatea României și sper ca această lege să ajungă lege organică, dar nu cred, pentru că USR și PNL în niciun caz nu vor vota. Iar acest președinte Iohannis, întotdeauna a fost un vânzător de țară și el a fost cel care a creat această criză politică, economică și energetică și de aici scumpirea tuturor produselor, raportat la majorarea serviciilor publice, energie-gaze, care au dus la creșterea prețurilor cu un procent de la 20 la 50%.

Iată ce au făcut „conducătorii democrației” timp de 31 de ani, când noi am fost singura țară din lume care, după lovitura de stat, că nu a fost o revoluție, am avut o balanță excedentară cu 4 miliarde de euro și alte 7-8 miliarde de euro au constat în mărfuri facturate la diferite state și sume neîncasate de 12 miliarde, iar acum am ajuns să avem sute de miliarde de euro datorii, să nu mai avem uzine, fabrici, să nu mai avem agricultură și multe altele.

Prof. univ. dr. hab. Dan Ilie MOREGA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here