Incendiu de proporții în Mehedinți. Zeci de pompieri, inclusiv din Gorj, intervin pentru stingerea flăcărilor

0
181

Cel puțin 50 de hectare de vegetație au fost afectate de un incendiu puternic care s-a declanșat miercuri după-amiază pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, zona Dealul Viilor, dar și în localitatea Halânga, județul Mehedinți, informează Digi 24.

Mai multe autospeciale cu 40 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor. Focul s-a extins şi la mai multe gospodării, printre care și de o casă care însă nu ar fi locuită. Flăcările au afectat trei anexe gospodărești și patru case dezafectate. De asemenea, pompierii mehedințeni acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza localității Halânga, care se manifestă în mai multe focare.

„Peste 40 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta violent şi s-a extins la mai multe gospodării”, a transmis ISU Mehedinţi.

Pompierii depun eforturi susținute pentru localizarea și stingerea incendiului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la mai multe case locuite, autovehicule și stupi, informează gds.ro. Și localnicii au sărit în ajutor și acționează cu mai multe utilaje proprii. Pentru gestionarea situațiilor de urgență de la nivelul județului Mehedinți, IGSU a dispus suplimentarea forțelor cu efective de pompieri din cadrul ISU Timiș, ISU Caraș-Severin, precum și ISU Gorj, cu patru autospeciale cu apă și spumă.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here