Infractorul dominican ”primarul” Troacă de la Padeş a plecat la odihnă în  Republica Dominicană cu beneficiara celor două contracte de deszăpezire, dar fără zăpadă!

0
988

 

 

Rep: -Domnule Președinte al Institutului de Analiză și Investigație Publică și Politică Gorj, Dan Ilie Morega, spuneți-ne care este situația, în Padeș?

DM – Probleme la Padeș au fost destul de multe, au apărut atât la noi în jurnal, cât și în presa locală, pentru că actualul primar, un individ fără scrupule, un infractor de drept comun, continuă să săvârșeasca infracțiuni după infracțiuni și consideră că este pe moșia lui.

Chiar dacă ar fi pe moșia lui, nu ar fura în așa hal banii proveniți din taxele și impozitele amărâților de padeșeni și ai oamenilor de afaceri care abia își trag sufletul cu această guvernare nenorocită.

 Rep: – Credeți că există vreo posibilitate prin care primarul comunei Padeș va îndrepta lucrurile spre mai bine? 

DM – Se va îndrepta spre apus, niciodată spre răsărit, pentru că el se închină la Satana și va rămâne așa până va ajunge la Beciul Domnesc.

Așadar, el mi-a promis mie multe în campania electorală, pentru că a mai fost primar aproximativ 2 ani jumate și l-au suspendat din cauza condamnărilor. Eu am fost mentor pentru el și atunci și acum. Am fost de acord să fiu pe banner cu el pentru că pădeșenii să-l voteze.

Dragi pădeșeni vă rog să mă iertați! Eu sunt omul care toată viața a fost alături de voi, am adus bani pentru Padeș, când am fost Președinte al Cooperației, am făcut magazine în fiecare sat, ateliere de producție, sifonarie, patiserii,frizerii etc.

Eu am creat 700 de locuri de muncă . Eu am iubit și iubesc toți oamenii, mai ales pe cei săraci, pe cei oropsiți pentru că ei nu au nici o putere…dar dragilor, eu sunt un patriot, sunt legat de țara, de patriotism și românism și nu pot să nu va critic în mod aspru, dar prietenesc și să va spun .. NU mai votați PSD!.. Va place cum arată comuna, județul? Aveți majoritatea tinerilor plecați să lucreze în Ardeal, acolo unde primarii, președinții de județe sunt liberali, I.C. Brătianu și-a folosit averea, banii lui personali, pentru susținerea PNL, nu banii din hoții cum fură actualii președinții de la nivel național, fără iubire de țara.

Vă ajung 31 de ani de sărăcie, plânsete și întuneric. Acest ”așa-zis” primar își angajează amantele, prietenele, rudele în primărie, iar copiii voștri competenți, profesioniști, nu își găsesc loc de muncă. Criteriul valoric funcționează cu fundul în jos.

Rep: – Ce vă deranjează, de fapt, la primarul Troacă Mihai?

DM – Mă deranjează toate faptele lui. El doar a cules de la Padeș și de la omul de afaceri Constantin Pora care este un om blând, cu mila lui Dumnezeu care îi ajută pe cei săraci. Pora  se ocupă de exploatarea lemnului și în fiecare an donează familiilor aflate în nevoie, lemne. De Paște, de Crăciun, de sărbători, donează alimente.. Troacă care e trimis în judecată și condamnat  .. de ce nu o face ? Telefonul meu este deschis pentru oricine, ajut pe oricine aflat în nevoie, pentru că sunt un om sensibil cu dragoste de oameni și nu pot sta deoparte cum stă acest așa-zis primar. Lumea nu l-ar fi votat dacă eu nu îl susțineam pe acest îngâmfat pervers. Acesta i-a înjurat atât pe pădeșeni, cât și pe mine direct. Eu nu-i doresc moartea, dar și-o va dori el singur.  În cele aproape 7 luni de când este primar nu a făcut nimic vizibil pentru comună. A mărit organigramă primăriei, a crescut numărul de posturi în situația dificilă în care ne aflăm!Așa ceva nu se face! A angajat fel de fel de personaje, care să-l susțină în ilegalitățile pe care le face.

Rep: –Care este regretul dumneavoastră în ceea ce-l privește pe Troacă?

DM – Regretul meu cel mai mare este acela că l-am susținut, bazându-mă pe cuvântul lui, având speranța că va face bine comunei și pădeșenilor.

Rep: – Considerați că partidul din care face parte acesta este de vină sau persoana în sine?

DM Atât partidul din care face parte,  cât și persoana sunt problematice. Așa cum Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a furat și nu a făcut nimic pentru județ, la fel se comportă și Troacă.

Rep: – Care credeți că este rezolvarea pentru ca județul Gorj să fie un județ mai prosper?

– Consider că ar trebui ales un conducător competent care să gestioneze corespunzător problemele administrative ale județului, o persoană care să aibă dragoste de oameni, de patrie și de neamul românesc. Omul contează, omul face totul și nicidecum culoarea partidului.

Rep: – Sunteți dezamăgit de actuala conducere a Consiliului Județean Gorj?

DM – Sunt foarte dezamăgit de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, pentru că nu s-a ținut de cuvânt și nu s-a ocupat de valorificarea și reabilitarea Monumentului lui Tudor Vladimirescu din Padeș și nici de modernizarea drumului Apa Neagră-Valea Mare. Toate acestea,după cum bine știm cu toții,  au fost promisiuni făcute de președintele Consiliului Județean Gorj încă de la începutul anului trecut, însă nimic nu s-a concretizat nici până acum.

Rep: –Anul viitor, vom sărbători bicentenarul marelui nostru gorjean şi patriot revoluţionar al începutului epocii moderne a României, Tudor Vladimirescu, de aceea, v-aş întreba, cum pregătiţi în sufletul dumneavoastră acest moment important? Mă gândesc şi la eforturile pe care le faceţi pentru a omagia, aşa cum se cuvine, personalitatea emblematică a lui Tudor Vladimirescu!

DM – Nu numai că mă pregătesc sufleteşte, dar, vreau să vă spun că am insistat mereu pe lângă Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, pentru a fi reparat Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeş, în semn de preţuire a eroismului marelui pandur!
-Rep. Ca şi pentru demnitatea şi mândria noastră de gorjeni, desigur…

Vreau să vă mai spun că am înaintat proiectul către Primăria şi către Consiliul local Padeş, dar, din păcate, nu s-a acţionat în acest sens şi vă daţi seama că vom întâmpina jubileul cu durere în suflet şi în minte, dacă lucrurile se menţin în starea actuală!

Rep: – Pe final de interviu, ce le transmiteți gorjenilor?

DM – Le doresc tuturor pădeșenilor și gorjenilor  să aibă parte de lideri așa cum se cuvine. Sa fiți sănătoși, fericiți și să aveți parte de tot ce vă doriți! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Al vostru, dintotdeauna, Dan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here