Interlopul PNL, îmbogățit din afaceri cu statul, dorit de Cîțu ministrul Finanțelor!

0
156

Surse liberale spun că „favoritul” lui Cîțu pentru Finanțe ar fi deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, un apropiat al premierului.

Președinte al filialei PNL Gorj, Dan Vîlceanu este considerat a fi mâna dreapta a premierului, acesta fiind și șeful campaniei interne a lui Cîțu pentru președinția partidului. Vîlceanu a fost susţinător al lui Cîţu cu mult înainte ca premierul să intre în cursa pentru şefia PNL.

Aflat la al doilea mandat de deputat, Dan Vîlceanu a fost în primii ani de politică şef al Tineretului Social-Democrat Gorj (2006-2009). Însă odată cu venirea la putere a Guvernului Boc, Vîlceanu a trecut în barca PDL, acolo unde a rămas până la fuziunea acestui partid cu PNL, în 2015.

Vîlceanu Dan reprezintă PNL în Parlamentul României, unde a câștigat un mandat de deputat la alegerile din 2016. În tinerețe, Vîlceanu a fost însă membru PSD. În declarația sa de interese regăsim contractele cu statul obținute de firma Trefo SRL. Dan Vîlceanu susține că firma aparține mamei sale, Elisabeta Vîlceanu, și că el nu are altă legătură cu societatea comercială. Aceasta a câștigat mai multe licitații pentru furnizarea de produse către Complexul Energetic Oltenia. Vîlceanu este deputat de Gorj. Firmele controlate direct de deputatul PNL nu au contracte cu statul.

Afacerile în sectorul minier sunt o tradiţie în familia lui Dan Vîlceanu, firmele la care preşedintele PNL Gorj este acţionar sau cea pe care o deţine mama sa, Elisabeta Vîlceanu, derulând cu unităţile miniere contracte ce însumează 26 de milioane de euro în doar opt ani, 2007 -2015, informează tvsud.ro.

SC Trefo S.A., aparţinând Elisabetei Vîlceanu, a derulat în perioada respectivă 54 de contracte în valoare totală de 5,5 milioane de euro. De la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, 2012, Trefo a câştigat 42 de contracte în valoare de peste 2,3 milioane de euro.

SC Remont S.A., societate la care Dan Vîlceanu deţine 55% din acţiuni, a câştigat, în 2009, în asociere cu Alpha Construct System Mehedinţi, UMR Rovinari şi AB Construct Buzău, un contract la Complexul Energetic Turceni în valoare de cinci milioane de euro. Valoarea contractului a fost majorată prin două acte adiţionale ajungând, în final, la 6,3 milioane de lei. Trebuie reamintit că la acea vreme Alpha Construct System şi UMR Rovinari făceau parte din rândul sponsorilor PDL, ultima dintre acestea donând organizaţiei democrat liberale gorjene 300.000 lei. AB Construct Buzău se regăsea, la acea vreme, în grupul de interese Videanu-Negoiţă. Tot atunci, Dan Vîlceanu devenise proaspăt membru al PDL.

Vezi contractele TREFO SRL din ultimii doi ani!

https://www.comisarul.ro/articol/interlopul-pnl-imbogatit-din-afaceri-cu-statul-dor_1243973.html

Sursa: Comisarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here