Intervenție pe Transalpina. Victima suferise un AVC

0
183

Salvamontiștii din Gorj au avut, în weekend, o intervenție contra-cronometru, pe Transalpina. O echipă a acordat primul ajutor unei persoane care a suferit un AVC pe cea mai înaltă șosea din România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani.

”Au intervenit salvamontiștii aflați în serviciul de tura în Baza Salvamont Ranca cu o ambulanta Salvamont care au ajuns la victimă, i-au administrat oxigen și i-au mentinut si monitorizat funcțiile vitale pana la sosirea ambulantei SAJ.

A fost a treia intervenție din weekend a salvamontiștilor gorjeni, în masivul Valcan, și doua intervenții în masivul Parâng soluționate de salvamontiștii din baza Ranca.

În cadrul acestor acțiuni, o victimă a fost predată pentru transport ambulantei SAJ și o victima a fost transportata la spital direct cu ambulanta Salvamont Gorj.

Șapte intervenții au avut salvamontiștii gorjeni în ultimele 72 de ore, doua derulate pe timp de noapte, intervenții complexe în care au folosit ambulante Salvamont, utilaje specifice de deplasare in teren montan, elicopter SMURD-IGAV pentru cercetare aeriana, drone cu camere normale și cu termoviziune, inclusiv programul de analiza a fotogramelor captate de drone și analizate in Dispeceratul Național de Analiză Date Salvamont-Vodafone, cercetare terestra cu caini de căutare , binocluri cu IR și termoviziune , recuperare din abrupt și transport accidentați în teren dificil și, ce este mai important, o resursă umană bine pregatita si echipata si , mai ales, dedicata aceste profesii nobile”., a comunicat, duminică, Salvamont Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here