Într-o situație extrem de gravă, România primește doze de anticorpi monoclonali

0
402

România a primit, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, peste 5000 de doze de anticorpi monoclonali, tratament care a dat rezultate în cazurile grave de Covid-19.

Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin a tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.

Astfel, la solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi, 12 octombrie 2021, 5200 doze de anticorpi monoclonali aflate în stocurile regiunii Lombardia au fost oferite României.

Aceste doze fac parte din schema de tratament împotriva cazurilor severe de îmbolnăviri cu COVID-19. Ajutorul venit din partea Italiei a ajuns în cursul acestei seri în țară cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Dozele au fost date autorităților abilitate din domeniu pentru a fi mai apoi distribuite în unitățile spitalicești din țară.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.”, arată Departamentul pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here