”INVESTITORI STRATEGICI PE TERITORIUL ORAȘULUI ROVINARI!”

0
607

S.O.S POLIȚIE, PARCHET, INSPECȚIA ÎN CONSTRUCȚII

”INVESTITORI STRATEGICI
PE TERITORIUL ORAȘULUI ROVINARI!”
(DE LA ”MAFIA” CNLO LA ”MAFIA GUNOIERILOR”)

Nici în acest număr nu putem să trecem cu vederea și să nu amintim de fapte deosebit de grave care se petrec pe raza Unității Administrative Teritoriale Rovinari, considerând că poate… totuși cineva se va autosesiza… sau dacă nu… vom sesiza noi autoritățile competente.

Înainte de a trece la prezentarea exactă a faptelor, atragem atenția atât primarului

Robert Dorin Filip cât și a unor consilieri locali precum Preda Ionel, sau alții că… ”boșorogii și senilii conduc mari trusturi industriale și de presă din lume… așa că și noi, boșorogii și senilii de la acest ziar, o să încercăm să îndreptăm lucrurile, pe ici pe colo, prin părțile esențiale. Sperăm, dragii noștri care ”diriguiți”, că încă nu a-ți ciordit suficient pentru a vă cocoșa, pentru că lupta cu cocoșații este uneori inutilă(vom reveni pe acest subiect). Dar să revenim la fapte concrete!

După ce, luni de zile, primarul orașului Rovinari, Robert Dorin Filip, s-a ”luptat cu mafia din CNLO” să aducă niște investitori strategici pentru a înființa o fabrică de GIPSCARTON, afacerea a eșuat lamentabil, iar ”sărmanii” cetățeni, cei care achiziționaseră terenuri pentru a le revinde ”investitorilor strategici” au rămas cu degetul în gură și cu terenurile pline de ambrozie. Oare cum vom scăpa acum de ambrozie? Atunci când indivizii au achiziționat terenurile, de la cetățeni le-au spus ”să le vândă urgent, și pe prețuri de nimic, pentru că sunt pline de ambrozie și riscă amenzi usturătoare de la autorități”. Oare acum vă dați voi între voi amenzi pentru ambrozie?

Cu ceva timp în urmă, Unitatea Administrativă Teritorială Rovinari, respectiv Primăria Rovinari a primit printr-o Ordonanță de Guvern, 110 ha. de teren pentru a le pune la dispoziția investitorilor.
Până aici, toate bune și frumoase, numai că, de vre-o câteva săptămâni, liniștea terenurilor a fost deranjată pe câteva hectare de teren, noi credem că vre-o zece, de zumzetul buldozerelor, draglinelor dar și a unor autocamioane de mare tonaj care cară de zor, ba piatră sparta, ba pietriș, ba balast, ba… altceva…!

Nu ne-am putut da seama prea bine ce se întâmplă în mijlocul hălzii de la Gârla, pentru că pe acel teren, s-a croit un drum foarte bine executat la infrastructură, semn că nu este ”pentru ciubuc ” și nici pentru lucrări ”la stat”, iar mai la capătul drumului, o ditamai platformă pe o suprafață destul de însemnată, dar ca grosime… mai puțin însemnată.
Nu știm ce este pe-acolo pentru că totul se lucrează în mare secret, neexistând panouri de identificare, așa cum ar fi normal și legal (Dar ce mai este legal și normal, cum… ne spunea cineva care ne însoțea în documentarea de la Gârla… Ai văzut dumneata, la intrarea în orașul Rovinari, acolo, în părculețul la tractoraș, un panou de identificare?” S-au văzut doar utilajele de la firma SERVISOMAG CONS SRL, în rest nimic, nici un panou, nimic.
Păi bine, zic… și ăștia de la Inspecția în Construcții… Cine domnule ,… domnul Purcel? Păi nu știi nimic? Are și dumnealui… treburile lui… angajările lui… Și-apoi, constructorul când vine și ”cere” o lucrare la primăria Rovinari, i se spune.. ”du-te și fă…” Că mai vorbim noi!
Deci, să revenim și la terenurile de la Gârlă, probabil și aici i s-a spus ”investitorului strategic” ; du-te și fă…! Ce și cum, nu se știe prea bine și nici legal dacă este!
Din acest moment, trebuie să lăsăm gluma la o parte și să tragem semnalul de alarmă către toate instituțiile abilitate de control din județul Gorj dar și de la nivel central.
Concret, acel teren, deși aparține Primăriei Rovinari, nu există până la această oră, nici un document care să ateste că ar fi al altuia? – deci nici al ”investitorului strategic”
Nu există nici un panou de identificare să vedem ce se construiește acolo. Nu există la această oră nici un studiu de fezeabilitate (S.F.), aprobat la nivelul primăriei Rovinari. Nu există nici un document de înstrăinare a terenului.
Nu există nici la această oră, un proiect tehnic (P.T) aprobat pentru ceea ce se realizează pe acest teren.
Nu știm cum s-a încredințat acest teren, viitorului investitor strategic.
Poate că, doamna Negreanu Mirabela, ne răspunde la aceste întrebări, având în vedere că lucrează la registrul agricol și are ceva știință despre terenurile din orașul Rovinari.
Dacă nu poate doamna Negreanu, poate ne răspunde soțul doamnei, Negreanu Gheorghe, șef compartiment Achiziții Publice, Finanțări Externe (Măi… să fie… cum s-au nimerit, amândoi, în posturi fixe, unde sunt necesari…!)
S-au poate că la aceste întrebări ne răspunde chiar domnul Director de Patrimoniu al Primăriei Rovinari.
Din surse demne de încredere am aflat că pe acest teren, ar urma să se mute ”investitorul strategic” din Comuna Bălești, cel care se ocupă cu reciclarea deșeurilor neferoase (sticlă, PT-uri, aluminiu etc)
Este ”investitorul strategic” care a fost somat și forțat  să-și mute depozitul de gunaoie de pe raza comunei Bălești, acesta fiind foarte toxic.
Acum ne dăm și noi seama că de asemenea investitori strategici ”avem nevoie” pentru a putea umple hălzile de steril, rămase neacoperite. Acum poate și ”investitorul strategic” să aducă tot felul de gunoaie chiar și din exteriorul țării, pentru că și la Rovinari, si chiar peste, sunt destui cetățeni care pot completa borderouri de achiziții așa cum s-a întâmplat în cartierul ”Meteor” din Tg-Jiu. (asta… pentru a demonstra proveniența… mărfii)
Sau… dacă stau și mă gândesc, de la ”Gârla” pot începe marile centre de reciclare din Oltenia sau România. Sau… de ce… nu… viitoarele gropi de gunoaie ecologice, pentru că și pe la Rovinari și nu numai sunt tot felul de ”gunoaie”.
Dacă totul este adevărat, oare ce zice Garda de Mediu?
Până la urmă, chiar nu se sesizează nimeni? Chiar sunt toți niște corupți în acest județ?
Facem apel pe această cale și la domnul prefect!

În numerele viitoare, vă vom prezenta mult mai amănunțit despre acest ”investitor strategic”, despre ”pisicuțele” lui, oamenii de la înaintare dar și despre multe altele matrapazlâcuri.

Nu pot încheia acest material până nu vă aduc în prin plan o altă figură contestată în consiliul local Rovinari.
Este vorba despre consilierul local Dămian Bodgan, atenție Dămian și nu Damian.

Nu știu ce plus valoare poate aduce acest individ Consiliului Local Rovinari, el fiind de aceeași ”teapă – caracter” cu celălalt consilier Predea Ionel. Și Dămian ca și Preda, s-au folosit de influența de ”mari” consilieri pentru a-și angaja consoartele (soțiile). Dămian și-a angajat-o și el, pe la birouri, conform pregătirii ”la SPL Rovinari, unitatea din subordinea Consiliului Local” Rovinari. Oare cu este posibil să ridici mâna măi Dămine, când e vorba despre unitatea în care își desfășoară activitatea soția ta?
Chiar nu mai există… rușine… dar… de unde? Gurile rele, spun, că individul nu are nici măcar 10 voturi. Unii, mai hâtrii (??) spun că nici măcar soția nu l-ar mai vota. Și-atunci… pe cine reprezinți în consiliul local?
Dar, despre ”valorile” liberale din Consiliul Local Rovinari în numerele viitoare!

Semnează,
Ovidiu Argintaru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here