Irina Cojocaru a câștigat alegerile! Dosar penal in rem pentru flotanții de la Bumbești-Pițic

0
445

Irina Cojocaru, candidatul PNL la Bumbești-Pițic, a câștigat alegerile locale parțiale din această localitate. Fostul viceprimar cu atribuții de primar a învins în toate secțiile, obținând 285 de voturi la Poenari și 417 voturi în secția cea mai mare din Bumbești-Pițic. Scorul final este 774 de voturi Irina Cojocaru, 420 de voturi Florin Martescu de la PSD, Gheorghe Ioniță de la ALDE –  25 de voturi, USR Claudiu Golu – USR – 20 de voturi, Belgher Leonida de la PER cu 20 de voturi și candidatul PMP doar 4 voturi.

Pe ultima sută de metri de campanie electorală, polițiștii din Novaci s-au prezentat la Primăria Bumbești-Pițic, pentru a verifica vizele de flotanți realizate în ultimele două săptămâni. Polițiștii au fost sesizați că, în ultimele zile, numărul flotanților in localitatea care urma să organizeze, trei zile mai târziu, alegeri parțiale pentru funcția de primar, ar fi depășit suta. Primăria a pus la dispoziția anchetatorilor documentele întocmite pentru noii flotanți, iar persoanele care găzduiesc mai multe persoane pe proprietatea lor au fost luate la întrebări. În final, în cauză s-a deschis dosar penal în rem pentru fals în declarații.

În spațiul public, cu doar câteva zile înainte de alegeri, au apărut acuzații din partea candidaților care au reclamat că un contracandidat și-ar crește numărul de voturi, folosind cetățeni veniți din alte localități dar mutați temporar în comuna aflată în pragul alegerilor parțiale. Polițiștii din Novaci au fost trimiși să ancheteze sesizările făcute cu această ocazie, iar joi s-au și prezentat la instituția publică pentru a solicita documentele celor care și-au mutat domiciliul în localitate, fiind luați în spațiu de localnici. Unul dintre candidați a acuzat că noii veniți ar fi chiar din alte regiuni ale țării.
Viceprimarul cu atribuții de primar, Irina Cojocaru, a declarat că ancheta nu ar fi scos în evidență persoane care ar fi comis infracțiuni obținând o viză de flotant sau acte de încălcare a legii. Cu toate acestea, un dosar penal se află în lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here