Jeff Bezos a inaugurat „turismul spațial”

0
117

Capsula vehiculului New Shepard a aterizat pe Pământ, marți, după un zbor de mai puţin de 11 minute de la desprinderea de pe Pământ. Prima ieşire a lui Jeff Bezos în spaţiu a fost un succes, fiind considerat un zbor istoric. Miliardarul fondator al site-ului Amazon a fost însoțit de încă doi bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Pe lângă fratele lui Jeff Bezos, Mark, în capsulă s-au aflat Wally Funk, prima femeie inspector al Agenţiei Federale Aeriene, în vârstă de 82 de ani şi Oliver Daemen, cel mai tânăr om care a zburat în spaţiu. Biletul acestuia, în valoare de zeci de milioane de dolari, a fost plătit de tatăl tânărului.

Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om al lumii, în vârstă de 57 de ani, a lansat, marţi, prima sa misiune cu echipaj, în scop turistic. Vehiculul New Shepard, care a decolat de la Launch Site One din Texas, a zburat mai puțin de 11 minute și a ajuns la limita dintre atmosfera Pământului și Spațiu, după ce a parcurs 105 kilometri înălțime.

Miliardarul britanic Richard Branson i-a luat-o înainte lui Jeff Bezos, zburând primul până la limita atmosferei terestre cu Unity, nava construită de compania sa de turism spațial, Virgin Galactic. Vehiculul lui Branson a avut șase persoane la bord și a zburat, pe 11 iulie 2021, la o altitudine de circa 80 de kilometri deasupra Pământului cu o viteză de circa 3.700 de kilometri pe oră, de trei ori mai mare decât a sunetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here