Jumătate dintre furnizorii de energie găsiți cu nereguli la emiterea facturilor

0
89

Comisarii ANPC au făcut controale la peste 250 de furnizori de gaz şi de energie electrică, inclusiv la puncte de lucru, în perioada 6 – 21 ianuarie 2022. La aproape jumătate au fost constatate abateri privind emiterea facturilor. Potrivit informațiilor obținute de news.ro, în perioada menționată au fost controlaţi 253 de operatori economici, funizori de gaze şi de energie electrică, inclusiv puncte de lucru ale acestora, iar la 118 dintre aceştia au fost constatate abateri.

Cele mai multe nereguli se referă la neacordarea compensaţiilor şi plafonărilor conform legii, la netrimiterea către consumatori a notificărilor de modificare a tarifului, facturi neemise în termenul legal, respectiv situaţii în care la momentul controlului nu fusese încă emisă factura pentru consumul aferent lunii noiembrie.

Comisarii ANPC au dat 16 avertismente şi 130 de amenzi, în valoare totală de 2,61 milioane de lei. În 22 de cazuri au fost propuse decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte faţă de consumatori. Companiile furnizoare de gaze şi de energie electrică au fost vizate în acest interval de 4.061 de reclamaţii privind modul de facturare, cele mai multe, peste 1.000, din zona Bucureşti – Ilfov. Pe locul al doilea ca număr de reclamaţii se află Comisariatul general pentru protecţia consumatorilor Vest.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here