Klaus Iohannis a chemat oficial partidele la Palatul Cotroceni. Care este calendarul consultărilor

0
246

Președintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultări, după demiterea guvernului. Consultările vor avea loc luni, începând cu ora 12. Primul partid chemat la consultări este PNL, urmat de PSD și USR.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  •     Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  •     Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  •     Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  •     Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  •     Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  •     Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.”

„Pașii constituționali sunt bine cunoscuți. Voi invita partidele parlamentare la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, mai responsabili să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12, voi avea consultări cu partidele parlamentare. Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern. Suntem în plină pandemie, în plin val patru, pentru că prea puțini români s-au vaccinat, suntem într-o criză a prețurilor la energie, care nu a fost generată de noi, suntem aproape în pragul iernii și sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Cu maturitate și calm trebuie să găsim soluții pentru această criză guvernamentală.”, a declarat, joi, președintele.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here